Afacerea simplă care i-a adus succesul unei românce. Ce a plantat în grădina sa

Ultima actualizare:

Fructele exotice au prins rădăcini și în România. Banane, curmale, kiwi, pe toate le găsim chiar la marginea Bucureștiului. Anișoara este cea care și-a schimbat viața complet de când a plantat bananieri aduşi tocmai din Malaezia. Ea susține că doar o singură plantă poate produce aproximativ 30 de kilograme de banane.

Bananier Foto: Pixabay.com
Bananier Foto: Pixabay.com

O plantă produce 30 kilograme de banane

La aproximativ 35 de kilometri de Bucureşti, în localitatea Tărtăşeşti, Anişoara şi-a amenajat o grădină exotică. A plantat bananieri aduşi tocmai din Malayezia şi anul trecut a mâncat primele banane din curtea ei. Spune că doar o singură plantă poate produce aproximativ 30 de kilograme de banane.

 „În 2019, am fost într-o vacanţă tocmai în Malayezia şi la plecare am pus în bagajul de cală un mic bananier.Î n curtea mea am la acest moment bananieri care înfloresc şi fructifică. O plantă ajunsă la maturitate face cel putin 20-30 de kilograme de banane", a declarat Anișoara Vezeanu, cultivator, pentru Observatornews.ro. „Îi vând destul de uşor pentru că românii iubesc plantele exotice şi îşi doresc la ei acasă o curte altfel decat restul lumii. Un bananier de 50-75 de cm înălţime costă 100 de lei, unul de un metru costă 125 de lei", a adăugat cultivatorul. 

Curmalele, alte plante care au prins rod la noi 

Nu doar bananierii s-au adaptat temperaturilor ridicate de la noi din ţară. Curmalele sunt alte plante care au prins deja rod în pământul românesc. „Este o plantă extrem de rezistentă la secetă şi extrem de rezistentă la temperaturile ridicate. Frunzişul arată foarte bine, plantele sunt sănătoase. Nu necesită tratamente speciale, un lucru important", a declarat profesorul de pomicultură Florin Stănică. O plantă care deja are fructe şi rodeşte pentru că planta este productivă, costă undeva la 40-50 de lei cu TVA inclus.

Kiwi a prins rădăcini la noi 

Un alt fruct exotic kiwi prinde rădăcini la noi. „Plantele la care ne aflăm rezistă la mai bine de -20 de grade Celsius. Este o plantă care necesită irigare. Are nevoie de cantitati mici de apă. Dacă se poate zilnic prin picurare sau microaspersie", a spus Florin Stănică, profesor de pomicultură. 

Fructe exotice la rafturi, în România 

Holticultorii sunt de părere că pe viitor vom avea la raft fructe exotice produse în România.„Consumatorii români sunt încântaţi. Dacă ei ar găsi în magazin astfel de fructe, ar fi cu siguranţă încântaţi să le cumpere, mai ales că ele se pot produce în sisteme ecologice şi fără tratamente chimice şi au proprietăţi nutraceutice extraordinare", a adăugat profesorul de pomicultură. 

Sperăm să avem fermieri curajoşi care să lase porumbul de-o parte şi să cultive pomi fructiferi care sunt foarte rezistenti și adaptați la sistemele climatice pe care le trăim. Cei care vor să aibă în curtea lor astfel de plante, trebuie să plătească între 50 şi 100 de lei pentru o plantă. Solurile cele mai bune sunt cele afânate şi bogate în materie organică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net