Afectată de un atac cibernetic fără precedent, Dacia Mioveni și-a reluat producția

Ultima actualizare:

    Vinweri, grupul Renault și-a întrerupt activitatea în mai multe țări precum România, Franța și Slovenia
Vinweri, grupul Renault și-a întrerupt activitatea în mai multe țări precum România, Franța și Slovenia

Constructorul auto Dacia a anunţat reluarea producţiei luni dimineaţă, la ora 7.00, iar sistemele informatice ale grupului funcţionează normal, după ce, vineri, atacul informatic de tip ransomware a afectat compania.

Grupul Renault se numără printre cele peste 200.000 de victime din cel puţin 150 de ţări afectate de atacul cibernetic masiv de la sfârşitul săptămânii trecute. Potrivit Europol, numărul victimelor ar putea să crească azi, după ce oamenii se vor întoarce la muncă şi îşi vor porni computerele.

Activitatea a fost întreruptă temporar

În România, o parte din activităţile platformei industriale Dacia de la Mioveni a fost întreruptă temporar, iar o celulă de criză a fost creată în primele ore pentru a gestiona situaţia. ”Luni, 15 mai, la ora 7:00, activitatea platformei industriale Dacia Mioveni a fost reluată în mod normal, urmare a mobilizării şi reactivităţii echipelor noastre. Toate sistemele informatice ale Grupului Renault România funcţionează normal şi sunt securizate”, a transmis compania luni. Vineri, compania a luat o serie de măsuri proactive, cum ar fi suspendarea temporară a activităţii industriale pentru a stopa răspândirea virusului. Grupul francez Renault a oprit sâmbătă temporar producţia în câteva fabrici din Europa, inclusiv din Franţa şi Slovenia, pentru a preveni extinderea problemelor cauzate de atacurile cibernetice, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei, citat de Reuters.

WannaCry , cel mai mare atac din istorie

WannaCry este, oficial, cel mai amplu atac din istorie, cu peste 200.000 de oameni şi 10.000 de instituţii din cel puţin 150 de ţări afectate la sfârşitul săptămânii trecute. WannaCry a profitat de o breşă de securitate din sistemele de operare Windows, inclusiv din Windows XP, sistem de operare lansat în urmă cu 15 ani, dar care este folosit în continuare de un număr mare de instituţii şi utilizatori care nu realizează pericolele la care se expun. Chiar dacă, oficial, Microsoft nu mai oferă suport pentru Windows XP, compania americană a lansat deja un update special pentru protecţia utilizatorilor în cazul acestui atac.

Hackerii cer recompensă

WannaCry este un ransomware care preia controlul asupra fişierelor de pe calculatoarele infectate şi le criptează fără implicarea utilizatorului. Pentru decriptarea datelor, se cere o recompensă – în acest caz 300 de dolari plătiţi în Bitcoin. În ciuda amplorii fără precedent, experţii în securitate cred că atacatorii au primit doar 20.000 de dolari până acum, ceea ce poate sugera că nu beneficiile financiare stau la baza acestui atac.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printesa Mette Marit la 51 de ani si Printul Haakon   Casa Regala norvegiana (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Inundații catastrofale Spania FOTO profimedia 0928174468 jpg
mormantul fecioarei maria jpg
1 agenda si vaza cu flori jpg jpeg
deserturi mic dejun Xanadu resort   Belek JPEG
Inundații catastrofale Spania FOTO profimedia 0928179718 jpg
arborele de guma jpg
statuia lui decebal jpg
Ceausescu facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net