Ai Covid? Ce trebuie să conțină bagajul pentru internarea în spital și ce nu ai voie să iei la tine

Ultima actualizare:

    Poți pune în bagaj și o carte bună sau o pereche de căști, să asculți muzică. Timpul va trece mai repedefoto: Shutterstock
Poți pune în bagaj și o carte bună sau o pereche de căști, să asculți muzică. Timpul va trece mai repedefoto: Shutterstock

Ai simptome de Covid-19 sau ai fost deja confirmat pozitiv? E cazul să-ți pregătești băgăjelul pentru internarea în spital. Nu se știe niciodată dacă sau când te poți simți mai rău și ai nevoie de ajutor de specialitate, iar în nebunia acelor clipe riști să uiți din lucrurile necesare. Bagajul pentru spital trebuie să fie pregătit, la-ndemână. Daniela Voinea, asistent coordonator la Camera de Primiri Urgențe a Institutului „Marius Nasta” din București, ne spune ce trebuie să conțină acesta.

Lista lucrurilor pe care trebuie să le conțină bagajul pentru internarea în spital

  • 2-3 pijamale. Chiar dacă familia îți mai poate trimite pachet, pe parcurs, e bine să ai câteva schimburi în cazul în care ai febră și transpiri;
  • Câteva perechi de lenjerie intimă și de șosete;
  • O pereche de papuci;
  • Poți lua și un halat pe care să-l pui pe tine când te ridici din pat;
  • 2-3 prosoape, săpun, șampon, periuță și pastă de dinți;
  • Obiecte de îngrijire personală (o cremă de față, un strugurel de buze...);
  • Cană și tacâmuri. „Chiar dacă primesc din spital tacâmuri de unică folosință la fiecare masă, pacienții pot vrea să aibă tacâmurile lor”, ne spune asistentul coordonator Daniela Voinea.
  • O rolă de prosoape de bucătărie din hârtie;
  • Câteva măști de protecție;
  • O sticlă mare de apă plată, sau câteva mai mici, ca să le manevrezi ușor. Multe spitale au pe hol aparate de filtrat apa, de unde te mai poți aproviziona;
  • Telefonul și încărcătorul;
  • Cartea de identitate și cardul de sănătate;
  • Dacă urmezi un tratament pentru diverse alte boli cronice, nu uita să le iei cu tine medicamentele, cât să-ți ajugă pentru câteva zile.
  • Dacă ai boli cronice, ai suferit operații, urmezi un tratament, e bine să iei la tine și documente, analize care ajută medicul pneumolog să afle rapid și corect istoricul tău medical. „Ajută inclusiv să aibă poze după biletele de ieșire din spital, sunt pacienți care nu pot explica bine ce operații au avut sau de ce probleme suferă, în general. Pentru medicul care-i preia, contează, se câștigă timp”, adaugă specialista.
  • Nu strică să pui în bagaj o carte bună, un rebus, o pereche de căști să asculți muzică, sau chiar ceva de tricotat, dacă îți face plăcere. „E cumplit să stai 12 ore cu ochii în tavan. Aceste activități ocupă mintea pacientului și nu-l lasă să se mai gândească atât de mult la boală, la simptome”, recomandă Daniela Voinea.

Ce NU e nevoie să pui în bagaj

Multă mâncare. Nu vei avea nevoie, căci vei primi din spital. Dacă vrei, îți poți lua câteva fructe, iaurturi și alimente ambalate, care nu expiră repede. „Unii vin cu mâncare de parcă e sfârșitul lumii. Există frigider în salon, dar este mic și, cum sunt mai multe persoane, nu e loc pentru toată mâncarea. Pacienții trebuie să știe că pot primi pachete de acasă, dar în porții mici, nu cu oala”, mai spune asistentul coordonator de la Institutul „Marius Nasta”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net