Aici a «păcătuit» Visarion Alexa! Acuzații noi împotriva preotului

#Exclusiv Click!

Preotul Visarion Alexa a trebuit ieri să se prezinte la sediul de poliţie din localitatea giurgiuveană Joiţa, unde are domiciliul, pentru controlul judiciar, dar cum uşile erau ferecate, a trebuit să ajungă tocmai la Bolintin Vale. În timp ce pe reţelele sociale apar noi mărturii ale unor femei ”pipăite” pasional de preot, la biserica din cartierul Militari enoriaşele fac scut în jurul părintelui. 

image
Visarion Alexa era un preot foarte apreciat și apărea des pe la emisiuni tv. Foto: Adrian Popescu

Ieri a fost prima zi în care preotul a trebuit să se prezinte la organele de poliţie pentru a semna ”condica” controlului judiciar. Pentru că a aflat că postul de poliţie este închis temporar, controversatul preot a mers ”să semneze condica” tocmai în Bolintin Vale, relatează antena3.ro.

Între timp, au apărut, deocamdată doar pe reţelele sociale, noi cazuri de femei care se plâng că au fost ”pipăite” pasional de preotul vedetă. Autorităţile precizează însă că este mare diferenţă între afirmaţiile făcute pe conturile de socializare şi plângerile la organele de poliţie. 

image
Aceasta este clădirea altarului de vară de la biserica unde slujea părintele. Foto: Adrian Popescu

Şi eu am trecut prin chilia părintelui Alexa. Sunt una dintre victime. La mine abuzul a fost viol, aş putea spune. Eram blocată, mă rugam la Sfântul Mina să se termine, că avea icoana în chilie. Eram bulversată. Îmi zicea că nu înţeleg Biblia, poate citesc Vechiul Testament (regele David) şi «dragostea» faţă de aproape. Am reclamat la alt preot, dar preotul respectiv mi-a spus că aşa îmbrăţişează părintele. Aşa cum? Cu pantalonii desfăcuţi? M-am închis în mine, nu am mai mers să mă spovedesc. Doar foarte puţini au ştiut, că nimeni nu m-ar fi crezut”, a povestit femeia, care a cerut să îi fie păstrat anonimatul într-o mărturie preluată de antena3.ro şi stirileprotv.ro.

Aceeaşi femeie spune că părintele avea preferinţe la spovedanie: ”pe noi, cele mai trecute ne ţinea 2 minute, pe cele tinere, câte jumătate de oră”. Aceleaşi surse au anunţat că avocata preotului a primit consemn de la clientul său să nu mai declare deocamdată nimic presei. 

image
Biserica este ascunsă în spatele copacilor și abia se vede din stradă. Foto: Adrian Popescu

Dacă în Joiţa de Giurgiu ţăranilor nu le prea pasă de problemele  vecinului lor pe care nu prea îl cunosc, în zona Politehnica-Militari, unde se află biserica unde slujeşte preotul, nimeni nu crede, toată lumea se îndoieşte. Biserica are două hramuri, ”Pogorârea Sfântului Duh” şi ”Sfântul Nicolae”.

Situată foarte aproape de Institutul Politehnic, biserica este în pline lucrări de extindere şi nu este vizibilă din stradă. În plus, nimic nu anunţă din timp că acolo este un lăcaş de cult. Doar când eşti lângă biserică, apare pe un gard, un indicator meschin, făcut din tablă şi pe care cineva a scris cu vopsea care aproape s-a şters, numele lăcaşului de cult. 

image
În curtea lăcașului de cult se lucrează intens. Foto: Adrian Popescu

Peste drum de biserică le întâlnim pe Elena (72 de ani) şi Alexandrina (75 de ani). Nu vor în ruptul capului să creadă că preotul este ”păcătos”.

Omul ăsta nu avea cum să facă aşa ceva iar cine spune de el lucruri rele nu este sănătos la cap. Eu l-am cunoscut şi m-am dus la el când am avut o operaţie că îmi era frică. M-a atins şi mi-a zis că nu o să mă doară, şi chiar aşa a fost, nu am simţit nimic”, zice emoţionată enoriaşa Elena.

Eu i-am spus că vreau să mă împărtăşesc, a făcut-o foarte bine, nu m-a pipăit, nu mi-a făcut nimic. Doamne fereşte de asemenea blestemăţii. Să le facă, domnule dragă, controale la cap că sigur au ceva”, zice nervoasă şi Alexandrina. Un lucru este clar însă: biserica este goală şi foarte rar mai intră câte un credincios.

Proetul Visarion Alexa se află sub control judiciar după ce a fost acuzat de o femeie de 37 de ani, medic de profesie, că a agresat-o sexual de mai multe ori, ultima oară cu o zi înainte de Paşte.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

cub loredana groza png
FotoJet jpg
cub silvia chifiriuc png
cub acident avioane Heathrow Londra
Margrethe a Danemarcei (4) jpg
colaj coolio png
FotoJet jpg
cub maurice munteanu razvan ciobanu png
Aleksandr Vucic si Vladimir Putin FOTO EPA-EFE
Kelemen Hunor Marcel Ciolacu Nicolae Ciuca FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
image
image
image
Bărbați ruși cu bagaje pe jos sau cu biciclete ies din Rusia și trec în Georgia pe la vama din Verkhnii Lars FOTO EPA EFE (3) jpg
must jpeg
Margrethe a Danemarcei (4) jpg
FotoJet jpg
cub acident avioane Heathrow Londra
rabla 0 jpeg