Părintele Visarion, incriminat de stenograme compromițătoare?: «Te deranjează că te-am atins»

La trei zile de la izbucnirea scandalului privind acuzaţiile de agresiune sexuală aduse celui mai cunoscut preot din Bucureşti, Visarion Alexa (46 de ani), mai marii Bisericii sunt încă în stare de şoc. Au apărut stenograme şi dezvăluiri noi din dosar, care arată că slujitorul Domnului, devenit mare influencer, îşi pierduse minţile după enoriaşa de 37 de ani care l-a reclamat. 

image
Preotul a fost surprins de fotoreporteri ieșind noaptea de la audieri

Până mai ieri era „un preot nou”, „un părinte altfel”, „influencerul numărul 1 al bisericii”. Acum este mai degrabă un paria! Mulţi refuză să creadă, alţii spun că bănuiau, unii acuză conspiraţii. Cert este că preotul Visarion Alexa, parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul bucureştean Militari, este acum sub control judiciar, acuzat de agresiune sexuală, de o enoriaşă. Situaţia sa este acum mai bună, căci a scăpat din arestul poliţiei după ce a cerut voie şi să petreacă perioada de control judiciar la casa sa de la ţară, în judeţul Giurgiu, zona Joiţa. Dar noile devăluiri făcute în dosar sunt incredibile. 

Se efectuează cercetări (...) în timp ce se aflau în altarul de vară (...) a agresat-o sexual pe persoana vătămată prin aceea că a mângâiat-o pe fese, a sărutat-o în urechea dreaptă, i-a pus mâna pe sâni pe deasupra şi pe sub bluză, a introdus mana în zona vaginului şi a atins-o şi mângâiat-o pe aceasta, după care a prins cu putere mâinile persoanei vătămate, le-a îndreptat în zona penisului şi a început să le frece de penis pe deasupra hainei preoţeşti, faptă ce întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de agresiune sexuală, prevăzută de art. 219 alin. (1) C. Pen”, arată comunicatul Parchetului, potrivit site-ului stirileprotv.ro.  

image
Preotul Visarion Alexa era parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul Militari

Preotul şi victima ar fi fost prieteni de doi ani 

În momentul când a fost audiat în calitate de suspect, părintele Alexa Visarion ar fi recunoscut că, după spovedanie, a îmbrăţişat-o pe enoriaşă şi că s-a lăsat „ispitit”.

„Tricoul acesteia s-ar fi ridicat, moment în care i-a atins pielea în zona lombară. Apoi a mângâiat-o pe spate, pe sub tricou, a arătat că i-a palpat sânul, apăsând-o şi că nu-şi mai aminteşte dacă a sărutat-o pe ureche întrucât, spune el, «eram prea concentrat pe sânul ei» (…) Ulterior a atins-o în zona intimă, sub lenjerie”, au spus surse din anchetă care este povestea preotului.

În apărare, avocata preotului-influencer, Mariana Mihai, spune că între clientul său şi reclamantă a fost o relaţie de prietenie de doi ani, în timpul căreia clientul său a fost supus la mari presiuni de femeie. 

Acum, preotul se află sub control judiciar, iar Arhiepiscopia Bucureştilor a demarat şi ea o anchetă internă. Pâna la pronunţarea sentinţei, Visarion Alexa a fost „suspendat de la slujirea preoţească” şi nu are voie să părăsească teritoriul României şi nici să se apropie la o distanţă mai mică de 300 de metri de persoana vătămată ori să comunice cu aceasta, direct sau indirect. 

image
Biserica „Pogorârea Sfântului Duh”

Preotul Visarion și stenogramele compromițătoare

Ce a făcut părintele-vedetă care dădea altora sfaturi de moralitate este dezvăluit în primele stenograme din dosar, de fapt o convorbire înregistrată de enoriaşa reclamantă şi părintele făptaş. Discuţia, prezentată de româniatv.net, pare să se fi desfăşurat după agresiunea sexuală. 

Preot: Ţi-a fost rău? 

Victimă: Cum adică? 

Preot: Păi am simţit că te-ai relaxat un pic. Erai tare stresată cu povestea ta. 

Victimă: Păi şi asta credeţi că am nevoie? Mai ales că dumneavoastră m-aţi atins în zona intimă. Mi-aţi atins vaginul. Asta produce detensionare? 

Preot: Te deranjează că te-am atins? 

Victima: Ca şi preot m-aţi atins sau ca prieten? 

Preot: Ca prieten... 

Victima: Dar că s-a întâmplat într-un loc sfânt? 

Preot: Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu... 

Victima: Vreau să ştiu treaba cu dicţionarul... Şi explicaţiile. Corpul meu s-a simţit ca la inventar. Mâinile dumneavoastră pe pielea feselor mele, pe abdomen, pe sâni, în partea intimă… 

Preot: (…) E un gest de afecţiune, nu inventar 

Victima: E un gest de afecţiune din partea dumneavoastră că v-aţi bucurat mai mult de atingeri, mai ales că eu încercam să vă opresc şi repetam că nu e voie. Corpul meu fiind inert, mai ales că sunteţi preot şi totul a avut loc într-un lăcaş sfânt. Şi m-aţi şi împărtăşit 

Preot: (…) Să nu cazi în ispita dorinţei de a te răzbuna. Răzbunarea răneşte şi pe alţii, dar mai ales pe tine. 

Click! spune

Preotul Visarion Alexa era prezent la numeroase emisiuni radio şi tv, unde se adresa mai ales tinerilor. Clipuri cu sfaturile sale au ajuns virale chiar şi pe TikTok. Duhovnicul modera şi emisiunea „Pâine şi sare” de la Radio Trinitas, în care discuta cu invitaţi diverse teme de actualitate şi apela chiar la VIP-uri pentru asta, cum ar fi Adela Popescu, Connect-R şi Mirela Retegan (fondatoarea trupei pentru copii Gaşca Zurli).

Regele Charles FOTO Getty Images jpg
BeFunky collage (6) jpg
meghan markle jpg
gyuri pascu si daniela marin
cub botez tort liam png
bianca dragusanu
reghe corina caciuc jpeg
bani falsi sursa igpr
Soldati ucrainieni pe frontul din Herson FOTO profimedia 0675801159 jpg
Steagul ucrainean pe Insula Șerpilor FOTO Profimedia
image
image
image
image
vladimir putin si bomba nucleara
bec
foto1 visarion alexa la tribunal Mediafax Foto Eduard Vinatoru jpeg
botulism Sursă foto: Profimedia
Edward Snowden conferinta rusia sursa wikipedia jpg
misiune spatiala dart asteroid foto nasa esa (4) jpg