Părintele Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală. Reacția Patriarhiei nu a întârziat

Ultima actualizare:

Preotul Visarion Alexa, paroh la biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din București, a fost reținut de polițiști și apoi plasat sub control judiciar după ce o femeie a depus plângere că a fost agresată sexual în timpul spovedaniei.

Preotul Visarion Alexa a fost plasat sub control judiciar, sâmbătă, de Judecătoria Sectorului 6 în dosarul în care este acuzat de agresiune sexuală, transmite Adevărul

Reclamat de o enoriașă de 37 de ani

Plângerea a fost depusă de o femeie în vârstă de 37 de ani pe data de 17 august, când autoritățile au demarat o anchetă.

Informația a fost confirmată și de purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, care a declarat pentru „Adevărul” că Arhiepiscopia va începe luni o anchetă în cazul părintelui Visarion Alexa.

Citește și: Cel mai iute ardei din lume crește la Buzău! Soiul românesc, invenția unui preot

Vă pot spune mai întâi că vestea este una absolut șocantă. Personal nu cunosc niciun amănunt legat de acest caz aflat acum in sfera de cercetare a autorităților care îl anchetează. Vă pot spune doar ca Arhiepiscopia Bucureștilor va începe la rândul ei o anchetă independentă. Dacă acuzațiile aduse preotului menționat vor fi confirmate de autoritățile judiciare, cazul său va fi judecat și de autoritățile bisericesti in cadrul Consistoriului bisericesc”, a declarat Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române.

Preventiv, BOR i-a retras dreptul de a mai ține slujbe

Prima măsură luată, până la confirmarea presupusei culpe a lui Visarion Alexa, este „suspendarea de la slujirea preoțească” a acestuia, a mai spus reprezentantul Patriarhiei.

În data de 17 august a.c., poliţişti din cadrul Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București - Secția 20 Poliție au fost sesizați, prin plângere, de către o femeie, despre faptul că un bărbat, în vârstă de 46 de ani, ar fi agresat-o sexual. Polițiștii au demarat de îndată investigațiile, iar ulterior, în data de 16 septembrie a.c., bănuitul a fost condus la sediul subunității pentru audieri. În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței cu propunere legală. Activitatea polițiștilor a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Vezi și: Gigi Becali, cartier de blocuri cu biserică mare cât o catedrală, în Pipera

Părintele Visarion Alexa este originar din Bacău, fiind parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh”, din cartierul bucureștean Militari. Este un preot foarte cunoscut și admirat, fiind prezent la nenumărate dezbateri, în emisiuni televizate și nu numai.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net