Alertă de vreme rea în România! Ploile și fenomenele meteo periculoase lovesc din toate părțile

Potrivit ultimei prognoze emise de ANM, în București, vor fi perioade cu averse și vânt, iar maximele vor ajunge la 24 de grade Celsius. Avertizarea va fi în vigoare până joi, la ora 10. Totodată, pentru acelaşi interval, ANM a emis un cod galben de vreme severă în 18 judeţe.

Capitala este lovită de furtuni Foto: Shutterstock
Capitala este lovită de furtuni Foto: Shutterstock

Alertă ANM pentru Capitală 

Prognoza specială emisă de ANM este valabilă în intervalul 22 mai, ora 10.00 - 23 mai, ora 10.00. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu averse (10-15 l/mp) și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul averselor. Temperatura maximă va fi în jur de 24 de grade Celsius, iar cea minimă de 12 - 14 grade Celsius. 

 Avertizare cod galben de ploi și vânt

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi și vânt valabilă în mai multe județe din țară, până joi dimineața. Astfel, în Oltenia, Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și al Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. 

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...35 l/mp și izolat de peste 40...50 l/mp. Potrivit ANM, manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse. 

Cod galben de inundații în județele Hunedoara, Arad și Bihor

Hidrologii au emis, miercuri dimineața, o avertizare cod galben de inundații pentru râuri din județele Hunedoara, Arad și Bihor. Sunt vizate râurile din bazinele hidrografice: Crișul Alb – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Vața de Jos, Tauz (afluent al râului Crișul Negru) –  bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Beliu (afluent al râului Crișul Negru) – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, județele: Hunedoara, Arad și Bihor. 

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Crișul Alb – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Gurahonț – amonte confluență cu râul Hodiș, Beliu (afluent al râului Crișul Negru) – bazin superior. În aceste zone, ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție. Avertizarea este în vigoare miercuri până la ora 12.00.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
andre agassi   steffi graf (1) jpg
image
image
image
image
image
image
durere dinti foto shutterstock
ceai freepik jpg
Kefalonia, Grecia FOTO Shutterstock
pat spital foto pixabay
telefon mobil  foto   Shutterstock jpg
Nicușor Dan câștigător al unui nou mandat la Primăria Capitalei - discursul după închiderea urnelor Foto captură video
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
cenaclul flacara  15 iunie 1985 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net