Vremea o ia razna din nou! Meteorologii au anunțat ninsori în mai multe zone ale țării

În România, schimbările meteorologice sunt accentuate și devin din ce în ce mai evidente începând de la mijlocul săptămânii curente. Un front atmosferic rece se apropie și va aduce cu el o răcire semnificativă, însoțită de ploi, furtuni locale și vânt puternic.

 Un front atmosferic rece se apropie de România / foto: Pixabay
Un front atmosferic rece se apropie de România / foto: Pixabay

De joi înainte, temperaturile vor scădea brusc și considerabil, marcând un contrast notabil față de începutul săptămânii. Astfel, maximele termice, care în prezent ating și depășesc 30 de grade în unele regiuni, vor coborî sub pragul de 10...15 grade Celsius, iar în unele locuri chiar mai puțin.

La munte, ploile se vor transforma în ninsoare

În zonele montane, ploile se vor transforma gradual în lapoviță și zăpadă, mai ales la altitudini mai mari de 1200 de metri, dar și la altitudini mai joase, între 800 și 1000 de metri, temporar.

Temperaturile vor rămâne scăzute și în weekend, iar în văile și depresiunile din unele regiuni, se vor înregistra minime sub zero grade Celsius.

De asemenea, se prevede că un ciclon va influența România în weekend, generând ploi abundente în anumite regiuni și ninsori în zonele montane.

La începutul săptămânii viitoare, se anticipează o ușoară creștere a temperaturilor. Este probabil ca această vreme capricioasă să persiste până la sfârșitul lunii.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

Elena Mateescu, directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie, a prezentat prognoza meteorologică pentru perioada următoare. Ea a declarat că începând de marți se va observa o schimbare în evoluția temperaturilor, cu valori cuprinse între 20 și 29 de grade Celsius. Totuși, de miercuri înainte, în nordul țării, temperaturile vor scădea semnificativ, fără să mai depășească 10...15 grade Celsius.

În ceea ce privește precipitațiile, se așteaptă ploi în vest, nord și centru, în timp ce în sud sunt posibile temperaturi mai ridicate, între 15 și 24...25 de grade Celsius, în special în sud-est.

De joi înainte, în săptămâna următoare, se prognozează extinderea precipitațiilor în cea mai mare parte a țării, iar temperaturile minime vor fi și mai scăzute, coborând de la valorile pozitive de 10...12 grade Celsius, la cel mult 6...7 grade Celsius în zonele joase și, posibil, apropiindu-se de 0 sau chiar sub 0 grade Celsius în depresiunile din estul Transilvaniei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net