Muntele misterios care nu a putut fi escaladat până acum! Se spune că este blestemat

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au fost fascinați de munți, iar mii de persoane și-au dedicat viața alpinismului, încercând să cucerească cele mai înalte vârfuri de pe glob. Cu toate acestea, un munte nu a putut fi escaladat de nimeni până acum!

Muntele Kailash are o altitudine de 6.638 metri / foto: IStock
Muntele Kailash are o altitudine de 6.638 metri / foto: IStock

Potrivit informațiilor de la shtiu.ro, Everest are o altitudine de 8.848 de metri, iar din anul 1953 până acum, nu mai puțin de 12.000 de escaladări au avut loc, iar undeva în jur de 6.664 de persoane au participat la acestea. Cu toate acestea, un alt vârf la fel de fascinant, tot din munții Himalaya, nu a fost cucerit de nicio persoană până acum! Este vorba despre muntele Kailash, care are o altitudine de „numai” 6.638 de metri!

Kailash se găsește la granița dintre Nepal și China, iar acest munte are un rol important în toate religiile care se găsesc în această zonă a lumii. De exemplu, în hinduism, acest loc este considerat a fi casa zeului Shiva, în timp ce în budism, se spune că Buddha Demchok locuiește în acest munte.

De asemenea, în jainism, se crede că Tirthankara Rishabha a reușit să atingă moksa (eliberarea) în acest loc. În plus, în șamanismul tibetan (bön), se crede că muntele Kailash este sursa magiei.

Muntele pe care nimeni nu l-a escaladat

De altfel, superstițiile din această zonă spun că cel care încerca să ajungă în vârful acestui munte va fi pedepsit cu moartea de către zei.

Desigur, tradițiile din zonă nu au descurajat chiar pe toată lumea. De-a lungul anilor, mai mulți alpiniști au încercat să cucerească muntele Kailash, însă nimeni nu a reușit. În anii 1920, britanicii Hugh Ruttledge și R. C. Wilson au încercat să urce pe munte, însă din cauza vremii proaste, au renunțat.

În 1980, guvernul chinez i-a oferit șansa de a cuceri acest munte faimosului alpinist Reinhold Messner, însă chiar în ultima clipă, din motive necunoscute, acesta a renunțat. De asemenea, mai mulți alpiniști americani au încercat să urce pe munte în acea perioadă, însă, din motive încă neînțelese de către medici, părul le-a albit în două săptămâni, iar unghiile le-au crescut mult mai mult decât ar fi normal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
carmen harra jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net