Dieta populară printre vedete care ne poate fi fatală! Poate crește riscul de deces din cauza bolilor cardiovasculare

Vedete precum Jennifer Lopez, Heidi Klum și Jennifer Aniston sunt doar câteva dintre personalitățile care apelează la această metodă de post intermitent, pentru a rămâne într-o formă de invidiat. Cu toate acestea, medicii avertizează că această dietă populară printre vedete este asociată cu un risc mult mai ridicat de deces din cauza bolilor cardiovasculare.

Un studiu a arătat că această dietă poate fi periculoasă / foto: Shutterstock
Un studiu a arătat că această dietă poate fi periculoasă / foto: Shutterstock

Este un tip de dietă extrem de popular printre vedete, însă se pare că nu este tocmai lipsit de riscuri. Cunoscută drept dieta 16:8 este un concept destul de simplu de înțeles: trebuie ținute 16 ore de post, urmate de 8 ore în care se poate mânca orice. Totuși, această dietă vine cu un risc cu 91% mai mare de deces din cauza unei boli cardiovasculare.

„Constatările noastre încurajează o abordare mai prudentă și adaptată la recomandările privind dieta, asigurându-se că acestea sunt în concordanță cu starea de sănătate a individului și cu cele mai recente descoperiri științifice”, a explicat dr. Victor Wenze Zhong, conform adevarul.ro.  

Acesta a fost autorul principal al studiului despre această dietă, având funcția de profesor, cât și președinte, al departamentului de epidemiologie și biostatistică al Facultatății de Medicină a Universității Shanghai Jiao Tong, din China.

Dieta populară care ne poate afecta sănătatea

Dr. Zhong a declarat că a fost surprins să observe că persoanele care au respectat dieta 16:8 au avut un risc mai mare de deces, din cauza bolilor cardiovasculare. Experții au studiat obiceiurile a 20.000 de americani adulți, cu vârste de peste 49 de ani. De asemenea, studiul s-a întins de-a lungul a 8 ani.

„Am fost surprinși să descoperim în studiul nostru că persoanele care au respectat metoda 16:8 ore, au fost mai predispuse să moară din cauza bolilor cardiovasculare”, a mai spus dr. Zhong, conform sursei citate.

În plus, o altă concluzie la care au ajuns experții este faptul că metoda postului intermitent nu este mai eficientă decât numărarea caloriilor. Rezultatele cercetărilor au fost prezentate luni, în cadrul unei conferințe la Chicago.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
dorin cocos jpg
image
image
image
image
image
image
Fun Zone jpeg 1 jpeg
bucatarie pexels jpg
rosii tomate istock jpg
printesa kalina a bulgarieri sotul copilul AFP jpg
statuie mihai Eminescu colaj facebook jpg
tantari jpg
wizz air pixabay jpg
cetate ardud
image
actualitate.net
image
actualitate.net