Cum ne putem apăra împotriva căpușelor. Mușcătura lor poate provoca boli grave

Deja am ajuns în a doua jumătate a lunii martie, iar, încet, încet, vremea devine tot mai caldă. Astfel, mulți dintre noi vor dori să profite de temperaturile ridicate pentru a ne plimba prin parcurile din țară. Cu toate acestea, dacă nu suntem atenți, putem deveni victima unui pericol devenit, din păcate, destul de comun în iarba parcurilor: căpușele.

Căpușele ne pot mușca atunci când ne relaxăm pe iarbă / foto: Shutterstock
Căpușele ne pot mușca atunci când ne relaxăm pe iarbă / foto: Shutterstock

Căpușele încep să devină active odată ce vremea este îndeajuns de frumoasă. Începând din primăvară și până înspre finalul toamnei, aceste insecte extrem de periculoase pot fi un pericol atât pentru noi, cât și pentru animalele noastre de companie, dacă nu suntem atenți.

După cum poate că deja știm, aceste insecte se vor înfige în pielea noastră (ori a animalului nostru de companie) și se vor hrăni cu sânge. Din păcate, mușcătura căpușelor este extrem de periculoasă, deoarece ne poate infecta cu diverse boli grave, cum ar fi boala Lyme. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că începând de astăzi (18 martie) s-a început aplicarea tratamentelor pentru combaterea căpușelor.

De asemenea, există câteva lucruri simple pe care le putem face, pentru a încerca să ne protejăm împotriva căpușelor.

Cum ne putem proteja împotriva căpușelor

De exemplu, primul lucru pe care îl putem face pentru a evita aceste insecte este să purtăm haine deschise la culoare. Acest lucru este important, deoarece atunci când mergem la un picnic, ori ne relaxăm pe iarbă alături de prieteni, vom putea observa imediat căpușele. De asemenea, este impoartant ca hainele să acopere cât mai bine pielea.

O altă opțiune pe care o avem la dispoziție este să folosim un spray care ține căpușele la distanță. Asemenea soluții se pot găsi în farmacii, ori prin magazine și ne pot oferi un plus de protecție. De asemenea, nu ar trebui să ne așezăm direct pe iarbă.

Este important să ne verificăm bine pielea și să spălăm hainele, după o ieșire în natură. Dacă observăm simptome specifice mușcăturii căpușelor, cum ar fi febra, oboseală, dureri de cap, iritații, ori dureri musculare, este important să mergem imediat la un medic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jessica Simpson Eric Johnson GettyImages 459154050 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
yubari jpg
image png
carne oaie miel istock jpg
raceala jpg
image png
Regina Elisabeta   GettyImages 106056536 jpg
georgescu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net