Ai grijă de câte ori mănânci mici! Medicul Vlad Ciurea dezvăluie ce probleme de sănătate poți avea

Ultima actualizare:

În ce măsură ar trebui să includem micii în dieta noastră? Medicul Vlad Ciurea ne îndrumă către alegeri mai sănătoase pentru un creier în sănătos. Unele preparate, deși apetisante, ar putea să ne afecteze mai mult decât ne-am fi imaginat.

Ai grijă de câte ori mănânci mici!
Ai grijă de câte ori mănânci mici!

Ai grijă de câte ori mănânci mici!

Conform Columbia University Irving Medical Center, anumite studii sugerează că consumul de carne roșie este asociat cu un risc crescut de demență. Cu toate acestea, atunci când carnea procesată și carnea neprocesată au fost analizate separat, riscul de demență s-a limitat la carnea procesată, cum ar fi șunca, nuggets de pui și mezelurile. Tot aceștia mai spun că dacă cumpărăm dintr-un magazin produse din carne conservate, uscate, fermentate, sărate sau afumate, inclusiv produse congelate, cum ar fi lasagna, trebuie să știm că fără doar și poate au fost adăugați și numeroși alți conservanți, cum ar fi zahărul, grăsimile, nitrații și alte substanțe chimice, indiferent dacă produsul este organic sau nu.

Specialiștii ne recomandă o dietă bazată pe legume, pește, leguminoase, cereale integrale, cu o cantitate moderată sau redusă de alte alimente neprocesate, inclusiv carne, precum o dietă de tip mediteranean.

Printre alimentele la care trebuie să avem grijă pentru sănătatea creierului sunt și micii. Micii sunt, într-adevăr, unul dintre cele mai iubite preparate de români și este destul de dificil să ne abținem de la consumul lor. Totuși, specialiștii noștri ne spun că fim moderați.

Doctorul Vlad Ciurea avertizează că o consumație excesivă de mici poate avea consecințe negative asupra sănătății creierului nostru pe termen lung. Astfel, pentru a ne proteja creierul în timp, este necesar să acordăm o atenție sporită alimentației noastre, în special când vine vorba de astfel de produse. În ceea ce privește frecvența consumului de mici, doctorul Vlad recomandă să nu îi consumăm mai mult de două sau trei ori pe an. Chiar dacă poate fi o provocare pentru cei care apreciază acest preparat, este important să ne conformăm acestor recomandări pentru a ne menține sănătatea creierului și a întregului organism.

De la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele. Există o mulțime de alimente care plac creierului. Creierul se bucură de aceste alimente”, a explicat medicul Vlad Ciurea într-o emisiune la Antena 3.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Garner Affleck jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
muma lui stefan cel mare jpg
statuie brukenthal 10 g5yh jpg
ds jpg
Monowi jpeg
volan masina sofer1 jpg
chei in usa  jpeg
gold 163519 1280 jpg
sambuco case jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net