Cât de sănătos este consumul de slănină cu ceapă. Ce spune medicul Vlad Ciurea

Ultima actualizare:

Românii au o pasiune pentru slănina cu ceapă, o delicatesă tradițională care a fost prezentă în mesele familiilor de-a lungul generațiilor. Cu toate acestea, medicul Vlad Ciurea a venit cu o perspectivă interesantă asupra sănătății acestui preparat specific, subliniind necesitatea echilibrului în alimentație.

Vlad Ciurea. Foto: arhiva.
Vlad Ciurea. Foto: arhiva.

Cât de sănătoasă este slănina cu ceapă

Doctorul Vlad Ciurea, neurochirurg renumit, a pus sub lupă întrebarea: cât de sănătoasă este slănina cu ceapă? Într-o societate în care tradițiile culinare sunt adânc înrădăcinate, schimbarea comportamentului alimentar devine o provocare. Ciurea susține că renunțarea la alimentele tradiționale nu este răspunsul, ci mai degrabă menținerea unui echilibru în consumul acestora.

Noi trebuie să mâncăm, în special, ce am învățat să mâncăm în copilărie. Acele prime elemente se implementează în celule noastre. Nu reținerea sau eliminarea din alimentație este răspunsul, secretul este echilibrul”, a explicat medicul.

Schimbarea obiceiurilor alimentare necesită timp

De asemenea, Ciurea a subliniat importanța recunoașterii faptului că schimbarea structurii alimentare a unei societăți este o provocare complexă și necesită timp. El a exemplificat această realitate printr-o analogie amuzantă: „Degeaba ardeleanului îi duc pe masă cele mai formidabile feluri de pește, de fructe de mare, că ardeleanul zice: <No, apoi pentru mine cel mai bun pește e porcul!>. Nu poți, pentru că schimbi structura. Este foarte greu, mai trebuie o generație ca să ne educăm, iar noi de aici mâncăm într-un anumit fel. E foarte greu să schimbi alimentația”.

Așadar, medicul Vlad Ciurea atrage atenția asupra faptului că schimbarea obiceiurilor alimentare necesită timp și eforturi susținute, fiind dificil să îți schimbi obiceiurile dintr-o generație în alta.

Pe lângă aceste observații, Ciurea subliniază că ideea de alimentație sănătoasă nu trebuie să fie definită doar prin ceea ce organismul cere, ci și prin cunoașterea propriilor limite și menținerea unui echilibru adecvat. „Alimentația sănătoasă pe care o știm și o credem este alimentația pe care o cere organismul și suntem, mai mult sau mai puțin, sclavii acestei alimentații. Răspunsul este: un echilibru. Să știm ce ne face rău! Tuturor ne place slana cu ceapă. Tuturor! Dar totul cu măsură! Acesta este răspunsul, să ții lucrurile în echilibru! Și să știi clar, că și vârsta contează, că la o anumită vârstă arzi mai mult, la alta mai puțin”, a concluzionat medicul Vlad Ciurea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net