Alimentul adorat de români pe care doctorul Vlad Ciurea l-a scos complet din alimentația sa: „De 10 ani nu am mai mâncat”

Ultima actualizare:

Dr. Vlad Ciurea, cunoscut neurochirurg și medic renumit, a făcut o dezvăluire cutremurătoare cu privire la un aliment apreciat de români, care, conform specialistului, are impact negativ asupra activității cerebrale. În cadrul emisiunii "iThink" difuzată pe Antena 3 CNN, medicul a dezvăluit că a eliminat acest aliment din dieta sa cu aproximativ 10 ani în urmă.

 Vlad Ciurea. Foto: Adevărul.
Vlad Ciurea. Foto: Adevărul.

Cartoful, un aliment nociv pentru creier

Alimentul în cauză este cartoful, prezent frecvent pe mesele românilor sub diverse forme, precum prăjit, piure sau în salată. Dr. Ciurea a explicat că acest tip de carbohidrat, consumat în special crud, poate afecta activitatea cerebrală. Desigur, cartofii sunt iubiți de mulți, iar prezența lor este cu atât mai evidentă în perioadele de post.

Cred că de 10 ani nu am mai mâncat. Cartoful, în general, îl îndepărtez. Știu că acest carbohidrat nu favorizează sub nicio formă activitatea cerebrală”, a subliniat medicul Vlad Ciurea.

Alte alimente dăunătoare și recomandări de la Vlad Ciurea

Nu doar cartofii au fost menționați ca dăunători pentru creier, ci și pâinea consumată în cantități mari. Conform medicului, consumul excesiv de pâine încetinește activitatea cerebrală, având aceleași efecte negative ca și cartofii.

Pe lângă acestea, Dr. Ciurea a recomandat evitarea prăjelilor și a alimentelor foarte condimentate, menționând că acestea pot afecta sănătatea creierului. În schimb, medicul a subliniat importanța consumului de lichide, cu accent pe apă plată și anumite tipuri de ceaiuri, cum ar fi ceaiul verde.

Ceaiul verde este dovedit că este minunat pentru creier. Altceva! Se simte foarte bine. Cafeaua face foarte bine. Nu în exces, că e vorba de inimă”, a adăugat Dr. Ciurea.

Dezvăluirile medicului Vlad Ciurea cu privire la impactul anumitor alimente asupra sănătății cerebrale au atras atenția publicului. Recomandările sale privind evitarea anumitor alimente și accentul pus pe consumul de lichide oferă informații valoroase pentru cei interesați de menținerea unei sănătăți optime și a funcționării corespunzătoare a creierului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bancomat
image
image
image
image
image
image
alegeri 2019 vot scrutin buletin de vot jpeg
Bagaj jpg
Vasile Banescu foto Basilica jpg
autospeciala politie jpg
lucruri despre elefanţi jpeg
Mihai Leu jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
accident Vrancea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net