Prof. Vlad Ciurea a dezvăluit orele la care creierul nostru funcționează cel mai bine: „Este dovedit științific!”

Dacă vreți să vă planificați ziua în jurul orelor la care creierul nostru funcționează cel mai bine, aveți noroc! Prof. Dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai cunoscuți neurochirurgi din țara noastră, ne dezvăluie care este perioada din zi în care putem avea cel mai bun randament. Află alături de Click! în ce interval orar îți poți planifica cele mai complexe activități din zi pentru ca ritmul biologic al creierului tău să îți vină în ajutor!

Neurochirurgul ne spune când are creierul nostru eficiență maximă / captură: YouTube
Neurochirurgul ne spune când are creierul nostru eficiență maximă / captură: YouTube

Fiecare dintre noi avem un ritm de viață rapid și plin de stres, iar pe măsură ce trece timpul, ne poate fi din ce în ce mai greu să facem față cerințelor zilnice. Ei bine, din fericire, știința a avansat îndeajuns de mult încât să ne poată oferi unele „trucuri” pentru a ne face ziua mai eficientă.

Un asemenea sfat util se referă la perioada din zi în care creierul nostru funcționează la eficiență maximă. Potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, faimosul neurochirurg român, prof. Dr. Vlad Ciurea, ar fi două segmente din zi când putem avea randament maxim.

Potrivit acestuia, ar fi vorba despre perioada dintre orele 10 și 12, iar apoi, de la ora 16, până la 18 după-amiaza. „Aici, între aceste ore, funcționăm cel mai bine, este dovedit științific”, ne spune prof. Dr. Vlad Ciurea, conform sursei citate.

Vorbitul cu voce tare ne antrenează mintea

Mai mult decât atât, în ciuda faptului că putem fi tentați să oferim o mână de ajutor creierului nostru în aceste segmente orare, se pare că nu este nevoie! El nu are nevoie de cafele pentru a fi eficient în această parte a zilei, așa că dacă obișnuiam să bem o mulțime de cafele pe zi, putem renunța la acest obicei nesănătos.

Pe lângă programarea celor mai complexe activități din zi în acest segment orar, neurochirurgul mai vine cu un alt sfat util pentru a ne menține mintea activă de-a lungul zilei! Se pare că vorbitul cu voce tare, atunci când suntem în mijlocul unei activități, ne stimulează creierul! „Să vorbim singuri. Să zicem: Acum am luat cartea”, ne recomandă prof. Dr. Vlad Ciurea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net