Cum scapi de depresie și de bolile fizice. Sfatul de aur al renumitului doctor Vlad Ciurea

Ultima actualizare:

Celebrul neurochirug Vlad Ciurea a vorbit despre modul cum putem scăpa de depresie, dar și cum să ținem departe bolile fizice. În vârstă de 82 de ani, renumitul doctor e un adevărat izvor de înțelepciune atunci când vine vorba de sfaturi pentru o viață sănătoasă.

Sfatul de aur al renumitului doctor Vlad Ciurea
Sfatul de aur al renumitului doctor Vlad Ciurea

Într-un interviu, prof. Dr. Vlad Ciurea afirmă că iubirea este un leac magic în viețile noastre. Totodată, acesta atrage atenția și asupra pericolelor care pândesc într-un cuplu.

Citește și: Vinuri pe care îți vei dori să le ai la îndemână pentru o întâlnire romantică

„Iubirea vindecă bolile fizice. Și avem atât de multe exemple și în literatură, tablouri, poezii. De exemplu, am întâlnit o femeie care dorea să-și țină soțul de mână după operație, ca să-i transmită iubirea, dragostea. Este nevoie de acest lucru. Totul se realizează în cuplu, pentru a susține această noțiune supremă de familie”, a precizat renumitul medic.

Vezi și: Poate funcționa o relație fără sex? Răspunul unui celebru psihoterapeut român

„Iubirea vindecă bolile fizice”. Ce pericol ascund relațiile toxice?

Cum scapi de depresie și de bolile fizice
Cum scapi de depresie și de bolile fizice

Chiar dacă puterea iubirii este incomensurabilă, neurochirurgul atrage atenția asupra momentului în care cuplurile ajung să aibă o relație toxică. În această situație, partenerii ar trebui să se despartă. Altfel, persoanele în cauză riscă să aibă anumite probleme de sănătătate, dacă problema persistă.

„O relație toxică trebuie îndepărtată. Dacă nu mai merge, trebuie tăiat de la rădăcină. Nu duce la nimic bun. Fenomenul se accentuează. Începi să te gândești la ceartă. Noi trebuie să fim curați și să fim cât mai senini. Să privim totul frumos”, a precizat medicul.

Citește și: Cum știi dacă ți-ai găsit sufletul pereche? Sfatul unui expert: „Poate îţi pare rău mai tâziu că te-ai grăbit”

Medicul Vlad Ciurea: „În ziua de astăzi, societatea ne face din ce în ce mai individualiști”

Un alt aspect pe care l-a atins prof. dr. Vlad Ciurea a fost legat de singuratea în cuplu, pe care acesta o vede drept cea mai dureroasă formă de singurate. Totodată, profesorul a oferit și câteva sfaturi pentru tinerii aflați la începutul unei povești de iubire, în aceste vremuri când „societatea ne face din în ce mai individualiști”.

„Este o vorbă care spune că singurătatea este mai rea decât sărăcia. Așa este. Deci, faceți tot posibilul să nu rămâneți singuri. Sunt multe persoane care fac asta. Dumnezeu ne-a dat darul vorbirii. Noi nu putem sta singuri.

În ziua de astăzi, societatea ne face din ce în ce mai individualiști. Nu se mai pune vorba de familie. Acum, bărbatul nu mai luptă pentru familie, luptă pentru mașina lui. Încercați să rămâneți în cuplu. Uitați-vă la delfini!”,  a mai spus prof. dr. Vlad Ciurea într-un interviu pentru TVR1.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net