Poate funcționa o relație fără sex? Răspunul unui celebru psihoterapeut român

Ultima actualizare:

Un medic psihoterapeut a răspuns la una dintre cele mai complicate întrebări pentru cuplurile aflate de multă vreme împreună. În cadrul unui podcast, cunoscuta expertă Oana Nicolau a fost întrebată dacă o relație poate funcționa fără sex. Răspunul ei te va surprinde.

Poate funcționa o relație fără sex?
Poate funcționa o relație fără sex?

De cele mai multe ori, pe măsură ce trec anii, cuplurile încep să rărească frecvența numărului de partide de dragoste. Diminuarea pasiunii inițiale, munca, vârsta, apariția copiilor - toți acești factori (și mulți alții) pot aduce o relație într-o perioadă de „secetă” din punct de vedere sexual.

Vezi și: Masturbarea reciprocă: modul prin care partenerii se pot bucura de plăcerea sexuală

Evident, odată ajunși într-o astfel de situație, partenerii nu pot decât să se întrebe dacă relația lor poate funcționa mai departe, în condițiile în care un element atât de vital a dispărut din tabloul lor. Ce spun, totuși, experți despre acest subiect? Ei bine, cunoscutul medic psihoterapeut Oana Nicolau a oferit un răspuns cât se poate de clar.

Poate rezista o relație fără sex? Ce spune un cunoscut medic psihoterapeut

Poate funcționa o relație fără sex?
Poate funcționa o relație fără sex?

„Da, poate funcționa o relație și fără sex, dar nu înseamnă neapărat că cei doi sunt fericiți, mulțumiți, împliniți. Ei pot funcționa într-o relație ca doi frați, ca doi prieteni, ca doi colegi de apartament”, susține Oana Nicolau.

Foarte interesant: Legătura dintre masturbare și orgasm! Ce spune un medic psihoterapeut

„Se pot înțelege foarte bine pe anumite task-uri pe care le au, pe anumite domenii ale vieții lor. Dar asta nu înseamnă că undeva în ei nu adună niște nemulțumiri care se transformă în frustrări”, a explicat celebrul medic psihoterapeut în timpul unui podcastul „Singur Acasă”, prezentat de Măruță.

Medic psihoterapeut: „Da, poate funcționa o relație și fără sex, dar. nu înseamnă că cei doi sunt fericiți”

Dacă fără sex, un cuplu ar putea funcționa dar fără a fi fericit, atunci când vorbim de numărul potrivit de intercațiuni sexuale, lucrurile diferă de la caz la caz. Care este numărul potrivit pentru doi oameni aflați într-o relație? Iată ce spun experții.

Poate te interesează: Cât de des se satisfac singure femeile. Ce modalități sunt preferate de acestea și ce se întâmplă dacă sunt într-o relație

„Am lucrat cu cupluri care susțineau că o dată pe săptămână este prea mult. În schimb, altele considerau că nu este suficient. Fiecare cuplu determină cantitatea de sex care este potrivită pentru ei. Această frecvență se poate schimba în timpul relației lor”, spunea Stefani Goerlich, asistent social licențiat și terapeut sexual, într-un interviu acordat pentru Insider.

„Daca este 'prea puțin sex' sau 'prea mult sex', într-adevăr este un lucru subietiv și depinde de fiecare cuplu", preciza Christene Lozano, consilier pentru cupluri și terapeut, adăugând că unii partenerii sunt satisfăcuți „chiar și dacă nu fac sex cu lunile”, conform sursei citate.

Legătura dintre orgasm și masturbare

Legătura dintre orgasm și masturbare
Legătura dintre orgasm și masturbare

Recent, medicul psihoterapeut Oana Nicolau a vorbit și despre legătura dintre orgasm și masturbare. Ea consideră că „practica sănătoasă a masturbării este un pilon important al sănătății sexuale și al stării de bine”. 

Mai multe detalii: Masturbarea la femei: 4 motive pentru care ar trebui să o facă

„Prin masturbare formăm o legătură puternică cu identitatea noastră sexuală și cu noi, ca indivizi. Nu îți fie rușine să descoperi ceea ce îți face plăcere”, a scris medicul pe pagina sa de Instagram.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
pardoseli dim jpg
zodii pixabay jpg
Cea mai tare rețeta de cozonac și cea mai căutată în comunitatea de cooking
relație jpeg
horoscop jpeg
Infidelitate jpg
barfe jpeg
esoteric 652642 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net