Legătura dintre masturbare și orgasm! Ce spune un medic psihoterapeut

Un medic psihoterapeut a vorbit deschis despre masturbare și orgasm. Subiectul, unul care încinge și mai mult cea mai călduroasă vară din ultimii ani, este unul mai mult decât sensibil. Totuși, cunoscuta expertă Oana Nicolau susține că „orgasmul depinde doar de tine”. Totodată, aceasta a dezvăluit într-o postare pe Instagram în câte minute ajung la orgasm bărbații și femeile. Diferența este una semnificativă!

1 femeie orgasm jpg jpeg
Legătura dintre masturbare și orgasm!

Medicul psihoterapeut Oana Nicolau spune că „practica sănătoasă a masturbării este un pilon important al sănătății sexuale și al stării de bine”. 

Vezi și: Masturbarea reciprocă: modul prin care partenerii se pot bucura de plăcerea sexuală

„Prin masturbare formăm o legătură puternică cu identitatea noastră sexuală și cu noi, ca indivizi. Nu îți fie rușine să descoperi ceea ce îți face plăcere”, a scris medicul pe pagina sa de Instagram.

Poate te interesează: Cât de des se satisfac singure femeile. Ce modalități sunt preferate de acestea și ce se întâmplă dacă sunt într-o relație

Medic psihoterapeut: „Practica sănătoasă a masturbării este un pilon important al sănătății sexuale.” În câte minute ajunge o femeie la orgasm?

1 orgasm jpg jpeg
Legătura dintre masturbare și orgasm!

În postarea de pe rețeaua de socializare, medicul psihoterapeut Oana Nicolau dezvăluie că „în timpul actului sexual doar între 7-10% din femei au orgasm doar prin penetrare.”

„Bărbaților le ia între patru și șase minute să aibă orgasm, în timp ce femeile au nevoie undeva între zece și patruzeci de minute”, se arată într-un alt mesaj al medicului.

Mai multe detalii: Masturbarea la femei: 4 motive pentru care ar trebui să o facă

Pe lângă beneficiile imediate, deja de la sine înțelese, psihoterapeutul a ținut să puncteze că „noi suntem responsabili pentru propria plăcere.”

Citește și: Și femeile ar trebui să se masturbeze? Sfaturile unui medic psihoterapeut

Subiectul rămâne unul complicat, iar corelația dintre masturbare și orgasm diferă de la persoană la persoană. În fond, nimeni nu e la fel, și fiecare om are un bagaj sexual complet diferit.

Potrivit unui nou studiu realizat de o marcă de prezervative, 84% dintre cei 2000 de adulți care au participat la sondaj au transmis că se masturbează de 3 ori pe săptămână. Studiul a fost efectuat pe persoane cu vârste cuprinse între 18 și 38 de ani, conform Menshealth.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

FotoJet jpg
FotoJet (4) jpg
David Popovici, EPA jpg
Dorian Popa
FotoJet (1) jpg
sotie cumpanasu jpg
cristina rus accident 2 JPG
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
7CLxHrpITMEJ GI HUhnKNJnM4jyrjqRP riXZOgnFvFAiVRc533CUEhHMgHH MCxNEWudHIA2XnWvdBRXzIAzsZs9NdxvEPKPEnlxgUGUM68jCIuA41fl2LbFplKlQZLMIfBCkEgnd4HYRNCY7tueY
7dk28ju7dQSbDtVJazOYDjc6UwLYbuuqW uSDgTl9Oq9o6KBkEqax4sEGHNYtsO7rYOIB1kscU5M5sZLBkKepARmXjhHiuQ9yo 5tmivtJ nCglmiv9zk0bjGh2R ZCIgywT4  uHIm86Vsc2asOFcE
image png
cub cheating wife png
hororoscop jpg
sursa foto Pexels.com