Și femeile ar trebui să se masturbeze? Sfaturile unui medic psihoterapeut

Ultima actualizare:

Deși în societate este văzută adesea drept o discuție tabu, din motive religioase sau nu,  un medic psihoterapeut a vorbit deschis pe marginea subiectului „masturbării”, explicându-le reprezentantelor sexului feminin cum ar trebui să se raporteze la acest act, care este până la urmă unul cât se poate de normal și natural.

Medic psihoterapeut, despre autosatisfacerea femeilor Foto: Pixabay
Medic psihoterapeut, despre autosatisfacerea femeilor Foto: Pixabay

Pe lângă beneficiile imediate, deja de la sine înțelese, psihoterapeutul Oana Nicolau a ținut să puncteze că această practică le ajută pe femei să își cunoască cel mai bine corpul și să își poată da seama ce le place/ce nu le place în timpul unui act sexual. Așadar, nu ar trebui să fie un subiect „rușinos” sau care să provoace controverse.

Mai multe detalii: Masturbarea la femei: 4 motive pentru care ar trebui să o facă

Motivul pentru care femeile ar trebui să se autosatisfacă

De cele mai multe ori, în accepțiunea generală, se crede că „numai bărbații se masturbează”, lucru total greșit. 

Masturbarea este cheia pentru a realiza ce se întâmplă cu corpul tău și ce anume te face să te simți bine. Corpul nostru conține toate informațiile de care avem nevoie pentru a ne da seama ce anume ne provoacă plăcere.

Atunci când ne masturbăm, ne dăm seama ce fel de atingeri ne produc reacții, fără să avem stresul că cineva ne privește, sau presiunea că trebuie să performăm într-un anume fel.

Întreabă-te: mă simt bine când mă ating în felul acesta? Și ține minte: nimeni nu poate să îți cunoască corpul mai bine decât tine.”, a explicat medicul psihoterapeut Oana Nicolau. 

Vezi și: Masturbarea reciprocă: modul prin care partenerii se pot bucura de plăcerea sexuală

Știu că este un subiect tabu, chiar și în cadrul relațiilor intime, dar în același timp știu că este o componentă sănătoasă și necesară pentru cunoașterea și dezvoltarea personală. Tu cu tine, corpul tău, senzațiile care se nasc de acolo..”, a continuat aceasta.

Mai multe detalii aici: Cât de des se satisfac singure femeile. Ce modalități sunt preferate de acestea și ce se întâmplă dacă sunt într-o relație

Deși sunt puțini cei care recunosc că se autosatisfac din punct de vedere sexual, tot mai mulți experți au explicat, de-a lungul timpului, că nu numai că acest subiect nu ar trebui să fie unul tabu, însă este chiar recomandat ca din când în când să te „eliberezi de stres” de unul singur, atunci când nu ai un partener. Mai mult decât atât, poți face acest act fără reținere chiar dacă te afli într-o relație, fără să te simți vinovat/ă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
horoscop casatorie jpeg
horoscop webp
Ghidul esential pentru administrarea insulinei   Alegerea instrumentelor potrivite jpg
Puteri paranormale, zodii jpg
Burețel pentru fond de ten, beauty blender, valabilitate jpg
fizioterapie jpg
zodii pixabay jpg
zodii muncitoare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net