Cât de des se satisfac singure femeile. Ce modalități sunt preferate de acestea și ce se întâmplă dacă sunt într-o relație

Deși sunt puțini cei care recunosc că se autosatisfac din punct de vedere sexual, tot mai mulți experți explică faptul că nu numai că acest subiect nu reprezintă nimic rușinos, însă este și recomandat ca din când în când să te „eliberezi de stres” de unul singur, atunci când nu ai un partener.

Cât de des se autosatisfac femeile Foto: Pixabay
Cât de des se autosatisfac femeile Foto: Pixabay

Potrivit experților sexuali Marla Renee Stewart și Goody Howard, a-ți produce singur un orgasm este chiar recomandat și se poate să te ajute cu circulația sângelui sau scăderea tensiunii arteriale.

AVANTAJELE autosatisfacerii

De asemenea, atunci se eliberează și ceea ce Stewart numește „hormonii fericirii”, cum ar fi dopamina, serotonina și oxitocina, care contribuie la stabilitatea mentală, relaxare și o stare bună de spirit.

Pe lângă toate acestea, gândiți-vă și la toate informațiile noi pe care le puteți afla despre corpul și despre dorințele voastre din timpul unui act sexual. Această cunoaștere, spun experții, le ajută pe reprezentantele sexului frumos să fie cu un pas mai aproape de diferențele care există între bărbați și femei, în privința orgasmului.

În timp ce bărbații reușesc, în mod majoritar, să facă acest lucru în timpul unui act sexual obișnuit, ei bine doar un procent de 46-56% dintre femei reușesc să aibă orgasm în aceleași condiții. 

Așadar, acum că am stabilit că masturbarea nu ar trebui să reprezinte un subiect tabu, să trecem la adevăratul studiu de caz! Cei de la Cosmopolitan au întrebat mai multe femei cât de des se autosatisfac, iar răspunsurile lor îi pot uimi pe cei ce le atribuie această „activitate” doar bărbaților. Multe femei poate că nu recunosc că recurg la acest gest și din frica de a nu fi judecate, într-o societate fundamental patriarhală. „Nu mi s-a spus niciodată că este normal până când am ajuns la facultate. M-am simțit atât de murdară și de rușinată făcând asta când eram mai mică.”, a spus una dintre ele.

Cât de des se autosatisfac femeile 

Cele mai multe dintre femeile intervievate au explicat că fac acest lucru odată la câteva zile, în timp ce cele mai curajoase au recunoscut că nu trece o zi fără să se autosatisfacă. Acest lucru depinde, spun ele, de cât de stresate sunt. 

„Aproximativ o dată la două zile. De trei sau patru ori pe săptămână.” — Sam, 28 de ani.

„De obicei, nu mă masturbez în mod regulat. Numărul variază în funcție de cât de stresată sunt. O fac mai des pentru a elibera stresul și pentru a-mi schimba energia atunci când mă simt copleșită.” —Natalie*, 35 de ani

„O dată pe săptămână." — Desirée, 55 de ani

„Aș spune cam de cinci ori pe săptămână.” — Shelby, 18 ani

„Depinde de săptămână și de cât de stresată sunt, pentru că de obicei este un eliberator de stres pentru mine. Aș spune de cel puțin o dată sau de două ori pe săptămână.” – Riley, 24 de ani

„De vreo patru sau cinci ori pe săptămână.” — Jen, 24 de ani

„De obicei de șase până la opt ori.” — Sarah, 26 de ani

„De vreo trei sau patru ori.” — Kaylea, 24 de ani

„Presupunerea mea este că de vreo 14 ori.” — Myrna, 29 de ani

„Acest lucru poate varia foarte mult în funcție de factori precum stresul, somnul, etc., dar în mod normal între trei și șase ori pe săptămână. Uneori pot sta o săptămână întreagă fără să mă masturbez, în timp ce în alte săptămâni va fi cel puțin o dată pe zi.” - Lilly, 27 de ani.

Cât despre modul în care o fac, fiecare are, așa cum era de așteptat, „rutina” personală. Cele mai multe dintre ele preferă să facă acest lucru în dormitor, pentru a avea intimitate, și preferă să stea pe spate. Altele au nevoie de fantezii sexuale pe care și le imaginează pentru a ajunge la orgasm. Unele se ajută și de jucării sexuale. 

Cum preferă femeile să se autosatisfacă

Cert este că mai toate femeile intervievate au dezvăluit că preferă stimularea clitoridiană pentru a ajunge la orgasm, în detrimentul penetrării, sau o combinație a celor două. De aici și procentajul mic de femei care reușesc să atingă orgasmul printr-un act sexual obișnuit, fără ca partenerul lor să le stimuleze această zonă mai mult decât erogenă.

Fac acest lucru la fel de des, chiar dacă sunt într-o relație

De asemenea, cele mai multe dintre ele au mărturisit că, și atunci când sunt într-o relație, se autosatisfac la fel de des sau doar o idee mai puțin. Însă acest lucru nu înseamnă că „partea masculină” este neapărat „vinovată”! Chiar și atunci când se autosatisfac, unele femei au dezvăluit că nu ajung mereu la orgasm. Cele mai multe spun că în 9 din 10 dăți reușesc, în timp ce altele pot de fiecare dată. Cert este că toate au căzut de acord că dorm mai bine și sunt mult mai relaxate după ce se masturbează.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
sarmale freepik jpg
coafura1 jpg
Nuante de par in tendinte la finalul lui 2022  Sursa foto shutterstock 523630864 jpg
horoscop jpg
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
horoscop shutterstock jpg
pexels daniel sikpi 191282566 19063983 jpg
Intenționezi să te muți în propria casă Iată ce presupune acest pas jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net