Masturbarea, subiect tabu. Nu foarte multe persoane îndrăznesc să discute deschis despre autostimulare cu partenerul de cuplu

image
Nu foarte multe persoane îndrăznesc să discute deschis despre autostimulare cu partenerul de cuplufoto: shutterstock

Chiar dacă viaţa sexuală nu mai este privită ca în Evul Mediu, anumite lucruri au rămas în continuare sub ştampila tabu, iar masturbarea ocupă cu siguranţă un loc important printre ele. Nu foarte multe persoane îndrăznesc să discute deschis despre autostimulare cu partenerul de cuplu, mai ales că în unele cazuri, în loc să incite, acest obicei intim conduce spre certuri. Cu toate acestea, fiecare persoană e liberă să se autocunoască, să atingă noi limite și să încerce tot ce își dorește, atâta timp cât acest lucru o satisface din punct de vedere sexual.

Masturbarea, un subiect care stârneşte controverse

Ca să ştim ce ne place în materie de sex, trebuie să ne cunoaştem corpul. Trebuie să ştim cum reacţionează la diverşi stimuli, ce ne face să ne pierdem capul de dorinţă şi ce nu ne place. Metoda cea mai simplă de cunoaştere a corpului este masturbarea. Însă, pentru multe cupluri, masturbarea este un subiect care stârneşte controverse, conducând uneori, surprinzător, chiar spre despărţire.

Ce se întâmplă dacă te masturbezi prea mult şi de ce este afectată relaţia de cuplu

Înainte de toate, partenerii de viaţă trebuie să discute deschis despre ceea ce simt şi îşi doresc şi să afle motivul pentru care persoana iubită apelează la acest obicei. Unii oameni apelează la autostimulare pentru că nu sunt satisfăcuţi aşa cum şi-ar dori, în timp ce alţii doar îşi doresc să petreacă timp singuri, având în vedere beneficiile pe care le oferă atât la nivel fizic, cât şi la nivel psihic.

Specialiştii în domeniu au ajuns la concluzia că autostimularea în exces oferă senzaţia de îndepărtare şi izolare, având efecte la nivel emoţional. Nici femeile, nici bărbaţii nu sunt încântaţi să afle că partenerul de cuplu nu se simte bine alături de ei. O problemă şi mai mare apare în momentul în care celălalt se simte neglijat în favoarea autostimulării sexuale.

Soluţia în astfel de cazuri o reprezintă masturbarea în cuplu. Nu numai că stabileşte o conexiune intimă deosebită, însă poate să rezolve multe probleme pe viitor. Partenerii se pot stimula reciproc cu mâinile sau cu ajutorul jucăriilor sexuale. Important este să se ghideze unul pe altul pe drumul plăcerii.

cub visarion alexa png
vremea octombrie toamna prognoza meteo pensionari parc jpeg
Timisoara Fashion Week (7) Adelina Pestritu jpg
weddingfeast 2841610 1920 jpg
reghecampf si anamaria prodan
Casele comoară sunt la mare căutare. Sursa foto: Playtech
Charles si regina Elisabeta a II-a
Kayley Stead a fost părăsită de logodnicul ei jpg
Mireasa FOTO Shutterstock jpg
Drona Mohajer 6 FOTO Ministerul iranan al Apărării jpg
image
image
image
image
geoparcul arouca portugalia pietre care nasc sursa httparoucageopark (4) jpg
Camilla Parker Bowles Regele Charles si Regina Elisabeta  Foto Gettyimages (2) jpg
kate middleton 1 profimedia 0706166194 jpg
asteroid jpeg
21 Josephine cu Constantin Tanase IMG 6696 jpg jpeg
iphone sursa FOTO Pixabay