Vinuri pe care îți vei dori să le ai la îndemână pentru o întâlnire romantică

Ultima actualizare:

Indiferent dacă ești la începutul unei relații sau îți dorești să menții flacăra pasiunii vie, este important să organizezi ocazional cine romantice alături de alesul sau aleasa inimii tale. Deși este o idee bună să mergeți la restaurant uneori, cele mai plăcute momente au loc atunci când întâlnirea se desfășoară acasă! 

image

Astfel, tu și partenerul sau partenera ta veți petrece clipe de neuitat împreună, în timp ce veți găti preparatele pe care le urmează să le savurați. Ingredientele alese, precum și muzica și voia bună, nu trebuie să lipsească, însă la fel de importantă este și băutura pe care o veți consuma! 

Multă lume este de acord cu faptul că, atunci când vine vorba de băuturi alcoolice romantice, vinul se află pe primul loc. Însă există atât de multe sortimente de vinuri încât alegerea celui potrivit se poate dovedi dificilă!  

Iată ce sortimente ar trebui să ai îndemână atunci când pregătești o cină romantică alături de persoana care ți-a furat inima: 

Varianta clasică de vinuri roșii nu dă niciodată greș! 

Atunci când te gândești la o cină romantică, îți imaginezi lumânări aprinse, trandafiri, ciocolată, muzică lentă și, desigur, două pahare în care ai turnat cel mai bun vin! Asociate cu iubirea și romantismul, soiurile roșii reprezintă cea mai populară alegere. În funcție de soiul de struguri din care sunt obținute, există mai multe sortimente de vinuri pe care le ai dispoziție. 

De exemplu, dacă nu obișnuiești să consumi băuturi alcoolice și nu prea ai experiență în... domeniu, poți comanda o sticlă de Merlot. Numele său înseamnă „mierlă” în limba franceză, iar sortimentul este cunoscut pentru aroma sa subtilă și elegantă. Merlot poate fi asociat cu aproape orice fel de mâncare! 

În schimb, dacă vrei să îți impresionezi partenerul și să îi arăți că te pricepi la vinuri, mergi la sigur cu Pinot Noir! Motivul pentru care acest sortiment este atât de special este reprezentat de faptul că soiul de struguri din care este obținut este greu de crescut. Pinot Noir te va surprinde prin aromele sale fructate, de prune, căpșune și cireșe, dar și prin structura sa delicată!  

În cazul în care vei servi preparate pe bază de carne roșie, este recomandat să optezi pentru colecția Cabernet Sauvignon. Fiind un sortiment mai acidulat, acesta se potrivește de minune cu mâncărurile intens aromate, care au o nuanță mai întunecată. 

Vinurile trebuie atent alese
Vinurile trebuie atent alese

Cu spumante mergi la sigur! 

Perfecte pentru o întâlnire romantică sunt și spumantele, precum șampania sau prosecco. Servite în pahare elegante tip flute, acestea pot fi savurate fie în timpul mesei, fie pe cont propriu. Totodată, ele se potrivesc de minune pe post de aperitiv ori pot fi consumate chiar și la finalul mesei, alături de un desert fresh. 

În cazul în care optezi pentru vinuri spumante, trebuie să știi că acestea sunt recunoscute, printre altele, pentru proprietățile lor afrodiziace. Astfel, înțelegi de ce este recomandat să ai la îndemână o sticlă de prosecco sau una de șampanie când vrei să impresionezi persoana care ți-a răpit inima! 

image
image
image
image
image
image
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
image
actualitate.net
image
actualitate.net