Ce poate declanșa cancerul! Sfatul de aur al renumitului neurochirurg Vlad Ciurea: „Feriți-vă de...”

Învitat în podcastul „Fain&Simplu”, găzduit de Mihai Morar, renumitul medic neurochirug, care a operat și a ținut în mână soarta a 23.842, Vlad Ciurea, a dezvăluit ce și când se poate declanșa cancerul. „Noi ne naștem cu un bagaj genetic de 20 de mii de gene, pe care se transmite totul, de la stră-stră-străbunici”.

Vlad Ciurea a vorbit despre cancer în podcastul Fain și Simplu
Ce poate declanșa cancerul? Foto: colaj/captura youtube

Când se poate declanșa cancerul

„Acolo sunt acumulate toate, eu sunt sigur că am și gena cancerului, am și gena hipertensiunii, am și gena diabetului, nici una nu le-am făcut din astea. Am toate astea pe genele mele. Când se activează? Foarte interesantă ideea profesorului Adrian Restian. Când? Când iei dintr-o anumită stare, de depresie, de supărare, de nervi, de ceva care nu merge, și atunci se activează ca un pianist care a apăsat pe clapă și a intrat în clapă, să zice, de neoplazie.

Când se face neoplazia cel mai frecvent? Vă spun un secret, la stres. Feriți-vă de stres! Stresul provoacă cea mai mare dereglare în creier, în organism, și atunci nu se mai adună stânga cu dreapta și dacă nu se adună se produce dereglare din creier în organism, și organismul produce aceste neoplazi.

Și atunci trebuie să evităm să avem neoplazie prin stres. Foarte interesantă această prezentare pe care am spus-o. Deci evitați starea de stres. Și de aici este și faza din care apare această nefrozare, care se numește ardere/prăjire a creierului”, i-a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea gazdei Mihai Morar, în podcastul „Fain&Simplu”.

Cum ne îmbolnăvim creierul

De asemenea, renumitul medic a menționat cu ne îmbolnăvim creierul: „Observați că în familie s-au produs certuri, scandal, s-au produs niște stresuri imense la servici.. există o boală căreia nu îi pot spune numele care e un fel de cancer cerebral... și la toți cei care fac cancer cerebral se dovedește o cauză de supra-stres psihic. Marele meu profesor spunea că «omul care dă cu sapa și cade jos în șanț, mai mult sau mai puțin amețit, niciodată nu o să facă această boală de cancer cerebral, asta aparține numai superintelectualilor care au activitate deosebită».

Deci, a fost un scriitor maghiar suprasolicitat și a scris și o carte «Călătorie în jurul creierului meu». La fel, suprasolicitarea nervoasă duce la acest lucru, de aceea și în limba română se spune «Fericiți cei sărăci cu Duhul».

Deci trebuie creierul să-l odihnim, să nu-l suprasolicităm, să punem o barieră între activitatea noastră cerebrală și să nu mergem mai departe, să-l punem la luptă când nu mai poate”, a mai adăugat Vlad Ciurea.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
642480b78bd85c6d1366d41d logo jpg
image png
netflix pixabay jpg
62504790 jpg
banner cristina cioran png
Noul serial „Ana, Mi-ai fost scrisă-n ADN” s-a lansat printr-o petrecere de Crăciun foto: Mihai Stetcu
netflix pixabay png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net