Obiceiul pe care mulți dintre noi îl avem și care poate duce la boli grave: „Vă rog frumos, seara nu dormiți cu...”

Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea a vorbit despre impactul pe care telefoanele mobile îl au asupra sănătății noastre. Potrivit spuselor sale, dependența de telefonul mobil este o mare problemă în zilele noastre, chiar și în cazul copiilor, însă este cu adevărat periculos să dormi cu mobilul lângă tine pentru că poți dezvolta afecțiuni cerebrale.

alexandru vlad ciurea telefon mobil jpg

Nu mulți sunt cei care știu cât de periculos este pentru sănătate să dormi cu telefonul mobil în pat. S-a dovedit că smartphone-urile emit radiații periculoase care provoacă o alterare a anumitor procese de reglare a corpului, cum ar fi ceasul nostru biologic sau ritmul cardiac. Din acest motiv, a avea telefonul mobil lângă noi în timp ce dormim poate duce la coșmaruri, incapacitatea de a dormi, trezirea de mai multe ori pe timp de noapte etc.

Ți-am pregătit și: Nici nu vă imaginați câte deșeuri invizibile rămân în urma unui telefon mobil! 86 kg la un aparat de 200 de grame

De fapt, îți poate afecta chiar și creierul. Mai mult, dormitul cu telefonul lângă tine poate fi dăunător pentru funcțiile corpului tău și tinde să limiteze producția multor hormoni importanți care sunt esențiali pentru rutina obișnuită. După cum afirmă Organizația Mondială a Sănătății: Dispozitivele electronice, în general, sunt dăunătoare pentru organism, deoarece produc efecte toxice care pot crește șansele de a dezvolta cancer. Această ipoteză a fost dezvoltată și de prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea.

Motivul pentru care nu e bine să dormi cu telefonul mobil în apropiere

”Telefonul emite radiații, este dovedit. Și sunt tot felul de experimente, nu are rost să le amintim pe toate. Sigur emite radiații și sigur este periculos! Trebuie să îl ținem la distanță. Îl punem pe masă, nu lângă inimă. Și avem legătura cu el prin diferite metode pentru a vorbi.

La fel de interesant: Mergi cu telefonul la toaletă? Ar fi mai bine să renunţi la acest obicei aparent inofensiv

 La fel și în mașină, putem să răspundem ambient pe telefon, fără să punem mâna pe acesta. Iar în niciun caz, vă rog frumos, seara nu dormiți cu telefonul în pat. ”Lăsați telefonul! Vă treziți, inspirații aer, faceți câteva mișcări de gimnastică, beți un pahar cu apă, după cafeluță vă gândiți la telefonul mobil”, a spus specialistul, în emisiunea „Neatza, cu Răzvan și Dani”, de la Antena 1.

Cum ajung copiii dependenți de smartphone?

Mai mult, prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea a discutat și despre dependența pe care telefonul mobil o cauzează, mai ales în cazul copiilor. Dat fiind faptul că sunt în perioada de cunoaștere, copiii pot fi fascinați de funcțiile telefonului mobil, motiv pentru care ori de câte ori îl folosește un hormon al fericirii este eliberat în creier.

”La început este fenomenul de curiozitate, să se joace. Apoi este fenomenul de plăcere, în care el începe să aibă jocuri și caută din ce în ce mai mult. Și apoi fenomenul de dependență în care încearcă să dezvolte aceste jocuri, să intervină. Și toată copilăria și-o petrece în fața telefonului mobil și are un sentiment de plăcere care se duce undeva în creieraș la copil.

După cum suntem dependenți de anumite droguri, această telefonie devine un drog. Și copilașul se izolează de lume și devine un copil pseudoautist. Este în lumea lui. Cel mai bun prieten al copilului nu mai este cățelul sau mingea de fotbal. Ci este acel telefon mobil pe care se joacă toată ziua”, a mai precizat medicul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Iosif Stalin citind ziarul (© Wikimedia Commons)
Întâlnire între Ion Antonescu și Adolf Hitler la Munchen, 1941 FOTO Profimedia jpg
Carlo Acutis 1, foto Facebook jpg
kaufland jpg
mona von bismarck colaj captura video jpg
index webp
tramvai lego profimedia jpg
Poza mare el acum jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net