De câți megapixeli ai nevoie, de fapt, pe telefonul tău mobil

Numărul de megapixeli este important? Cât de mult afectează, de fapt, calitatea imaginilor pe care le faci cu telefonul mobil și care este secretul ca să fii mult mai atent când îți cumperi un smartphone pentru camera sa foto.

image
De câți megapixeli ai nevoie dacă vrei poze clare și frumoase

De foarte mulți ani, producătorii ne prezintă telefoane mobile cu foarte mulți megapixeli, care promit că ar putea realiza fotografii asemănătoare cu cele făcute cu o cameră profesională. Totuși, realitatea este alta, iar mai multe companii au ieșit în fața publicului și au prezentat adevărul despre calitatea imaginilor și cât de afectate sunt acestea de numărul de megapixeli. 

Google și Apple, companiile care au pus software-ul înaintea numărului de megapixeli

Google și Apple s-au făcut recunoscuți în domeniul camerelor prin tehnologia pe care au integrat-o în telefoanele lor mobile. În timp ce competiția se lupta să ajungă la numărul de 100 de megapixeli, cei doi giganți tech din Statele Unite au decis să câștige cursa într-un mod silențios.

Citește și Cum să faci poze calitative cu telefonul. Trei trucuri care te transformă în fotograf profesionist

Încă de la primul iPhone 4, Apple a reușit să își formeze un nume în zona camerelor de pe telefoanele mobile, reușind să câștige capital de imagine prin procesarea software ce are loc în spatele carcasei de metal.

Chiar dacă competiția venea cu un număr impresionant de megapixeli, încă de la vremea aceea, compania Apple tot reușea să rămână în ochii pasionaților de fotografie prin imaginile sale clare, de calitate înaltă și, în cele din urmă, premium. 

Câți megapixeli are, de fapt, telefonul tău

Camerele foto de pe telefoanele mobile se laudă cu un număr impresionant de megapixeli, dar tehnologia din spatele lor nu este adaptată pentru cerințele pe care le are, de fapt, un cumpărător ce dorește să-și achiziționeze o cameră de ultimă generație.

image
Numărul de megapixeli nu este atât de important, de fapt

În realitate, camerele au o rezoluție mai apropiată de sfertul numărului lor de pixeli. Așadar, o cameră foto cu 48 de megapixeli are o calitate mult mai apropiată de 12 megapixeli, iar o cameră de 64MP se aseamănă cu una de 16MP. Această schimbare are în vedere numărul de detalii clare ce pot fi redate de către camerele foto

Vezi și Cele mai bune sfaturi pentru alegerea unui telefon de buget pe timp de criză

Tehnologia folosită de producătorii care aduc peste 60 de megapixeli pe un telefon are în vedere utilizarea unui sistem de combinarea a pixelilor, pentru a reda imagini mai clare și, de asemenea, pentru a nu pierde detalii în momentul în care dorim să facem zoom sau să decupăm o fotografie. 

Megapixeli vs Software

Vom lua exemplul lui Google Pixel 5, care folosește un senzor de 12,2 MP. Google este unul dintre puținii producători de telefoane mobile care nu a trecut la utilizarea senzorilor cu rezoluție mai mare, dar care reușește să-și facă simțită prezența pe această piață.

Google se bazează, în primul rând, pe puterea software ce stă la baza aplicației lor de cameră, care are rolul de a realiza un balans fin între culori și, spre deosebire de competiție, reușește să realizeze tot procesul de procesare după ce fotografia a fost făcută.

Așadar, dacă plănuiai să-i faci o poză unei flori, dar ai uitat să activezi acel blur frumos din spatele pozei, poți să faci asta chiar și după ce ai realizat fotografia.

Totuși, realizarea unui astfel de software este destul de costisitoare, iar mulți producători renunță la o astfel de îmbunătățire și continuă să utilizeze un număr din ce în ce mai ridicat de megapixeli.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image png
card ajutor jpg
image png
printul paul 1 jpeg
trans bhutan cnn
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
12 linda evangelista main jpg jpeg
1 carmen tanase jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
ILUSTRATIE BENZINA 05 002 INQUAM Photos Octav Ganea jpg
printul paul 1 jpeg
bani in portofel jpeg
inquam photo bucuresti  urmari  cod galben furtuna 92793 jpg
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (10) jpg
pui de urs