Cele mai bune sfaturi pentru alegerea unui telefon de buget pe timp de criză

Trebuie să-ți cumperi un telefon, dar bugetul pe care îl ai este unul mic? Iată cele mai bune sfaturi pe care să le iei în calcul atunci când plănuiești să-ți cumperi un telefon de buget. 

Cele mai bune sfaturi atunci când dorești să-ți achiziționezi un telefon de buget în 2022
Cele mai bune sfaturi atunci când dorești să-ți achiziționezi un telefon de buget în 2022

Pe timp de criză, achiziționarea unui telefon nu este lucrul pe care ni-l dorim, dar evenimentele nefericite din viața noastră fac ca asta să se întâmple mult mai des decât am spera. 

Totuși, la ce trebuie să te uiți atunci când dorești să-ți achiziționezi un telefon de buget, care să respecte raportul calitate-preț și, bineînțeles, să nu te lase la greu, precum vechiul telefon?

Fotografiile și camera sunt importante pe un telefon de buget

Pe lângă funcția clasică pe care o îndeplinește un telefon, o cameră video-foto este imperativă, iar calitatea acesteia va dicta cât de frumoase vor fi pozele pe care le vom urca pe Instagram sau Facebook. 

Totuși, sunt câteva trucuri pentru a achiziționa un telefon de buget care poate face poze ca unul care costă peste 1.000 de euro. 

Vezi și Cele mai bune telefoane cu camere de top, în varianta de buget

Dacă pozele sunt mult mai importante decât durata de viață a bateriei, ar trebui să te orientezi spre un telefon care nu mizează pe numărul de camere sau pe numărul de megapixeli, ci pe software-ul ce stă sub capotă. 

Din cauza asta, telefoanele din gama Apple au reușit să se mențină atâția ani pe primul loc, chiar dacă nu au un număr impresionant de camere și nici nu dețin camere cu 64 de megapixeli, așa cum au obișnuit producătorii de telefoane cu Android.

Cei ce nu doresc să-și cheltuiască banii pe un telefon Apple la mâna a doua sau de generație mai veche, pot rămâne la Android prin utilizarea aplicației Google Camera (GCam). Din păcate, aceasta nu este disponibilă pe Google Play Store, iar instalarea acesteia este destul de îndelungată și complicată

În același timp, persoanele ce doresc să rămână la Android și nici nu au nevoie de o instalare de lungă durată a unei aplicații, pot opta pentru telefoanele din gama Google Pixel, care reușesc să îmbine camerele foto cu un software dezvoltat special pentru telefoanele lor.

Fotografie realizată la Bușteni cu ajutorul unui Google Pixel 4a / Sursa: Arhivă personală
Fotografie realizată la Bușteni cu ajutorul unui Google Pixel 4a / Sursa: Arhivă personală

Mai sus, avem o fotografie realizată cu un telefon Google Pixel 4a, care are o singură cameră și un număr neglijabil de megapixeli. Fotografia a fost făcută din mers, iar software-ul s-a ocupat de stabilizarea imaginii, de realizarea balansului de lumină și, cel mai important, de surprinderea detaliilor importante. 

O baterie puternică este necesară pe orice telefon

Atunci când discutăm despre puterea unei baterii, ne referim la numărul de miliamperi oră pe care bateria noastră îl are. Totuși, de la o vreme, tehnologia a avansat atât de mult încât avem nevoie și de o mai mare atenție când vine vorba de ecranul pe care-l vom avea și, mai ales, viteza de încărcare pe care o suportă telefonul nostru. 

Când vine vorba de ecranul pe care-l vom alege pentru device-ul nostru, trebuie să avem grijă la tehnologia din spatele acestuia. Piața telefoanelor mobile este împărțită în două categorii: telefoane cu ecran LCD și ecran OLED. 

Citește și Cele mai bune telefoane pe care să le alegi pentru copilul tău

Atunci când alegem un ecran OLED, putem să fim siguri că locurile în care imaginea este neagră, porțiunea respectivă are pixelii opriți, fapt ce ne va permite să avem mai multă autonomie a bateriei. Problema pe care aceste ecrane o au se reflectă în durata de viață a ecranului, la o folosire îndelungată, culorile pe care ecranul OLED le are vor fi mai șterse.

Cât despre ecranul LCD, acesta funcționează precum ecranul de la televizor, în care culorile nu sunt la fel de vibrante, iar culoarea negru este redată prin aprinderea unor pixeli, fapt ce ne afectează autonomia bateriei.

În cele din urmă, și viteza cu care se încarcă telefonul nostru este foarte importantă. Dacă vom alege un telefon de generație mai nouă, trebuie să verificăm dacă acesta suportă viteza de încărcare Fast Charging, fapt ce va permite dispozitivului o încărcare mult mai rapidă, prin intermediul încărcătorului oferit de producător.

Această opțiune poate fi verificată direct în magazin sau prin intermediul informațiilor oferite de producător, pe site-ul care comercializează telefonul la care visăm.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net