Cum să faci poze calitative cu telefonul. Trei trucuri care te transformă în fotograf profesionist

Fotografiile sunt importante. Retrăim amintiri cu ajutorul lor, surprindem evenimente importante din viața noastră și, în cele din urmă, ne ajută să ne umplem paginile de Instagram și Facebook cu pozele pe care le iubim. Iată câteva sfaturi pentru fotografii mult mai calitative cu ajutorul telefonului mobil.

Trucuri simple pentru fotografii mult mai calitative cu telefonul
Trucuri simple pentru fotografii mult mai calitative cu telefonul

Înainte de toate, trebuie să ne pregătim cu telefonul pentru o ședință foto de lungă durată. Așadar, trebuie să ne asigurăm că dispozitivul pe care urmează să-l folosim are bateria încărcată la maxim.

Folosește-te de tot ce e în jurul tău

Pentru fotografii mult mai reușite, trebuie să te asiguri că te folosești de obiectele din jurul tău. Dacă plănuiești să imortalizezi un subiect pentru o fotografie pentru rețelele sociale, asigură-te că folosești pereții din jurul tău și, mai ales, asigură-te că îți sprijinești telefonul de acestea.

În cazul clădirilor, treaba e mult mai simplă. Întoarce telefonul cu camera în jos și sprijină-l de asfalt, iar rezultatul, mai mult ca sigur, o să te dea pe spate. 

Imagini realizate la Brașov, folosind ambele tehnici de fotografiere / Sursa: Arhiva Personală
Imagini realizate la Brașov, folosind ambele tehnici de fotografiere / Sursa: Arhiva Personală

În imaginile anterioare, am folosit ambele tehnici. Prima, cea mai întâlnită, a fost să mă imortalizez clădirea și să o încadrez în spațiile destinate de pe ecranul telefonului. 

În a doua fotografie, m-am folosit de asfalt și am sprijinit telefonul pentru a surprinde întreaga clădire, dar și peisajul ce se afla fix langă aceasta. 

Joacă-te cu filtrele de culoare

În 2022, mai toate telefoanele vin cu un sistem de editare a pozelor direct în software-ul lor. Pentru fotografii mult mai bune, asigură-te că nu te expui direct la lumina soarelui și ești, alături de subiectul pe care dorești să-l fotografiezi, într-un loc cu umbră. 

Vezi și Cele mai bune sfaturi pentru alegerea unui telefon de buget pe timp de criză

După ce ai făcut toate acestea și ai realizat fotografia, poți începe prin a intra în software-ul dedicat și poți începe prin a te juca cu filtrele de culoare existente. Dacă îți plac fotografiile mai întunecate, în care sunt vizibile mai multe detalii, poți încerca să modifici balansul de la Brightness (Iluminare) și Contrast. 

De asemenea, multe software-uri vin cu filtre deja prestabilitate, care-ți pot transforma imaginea din 2022, într-o imagine din 1980, folosind filtre sepia sau alb și negru. 

Încadrează-ți subiectul între liniile de ghidare ale telefonului

Dacă nu ai încă această opțiune, o poți activa foarte simplu: accesează camera, intră la setări și asigură-te că ai opțiunea Guidelines activată. 

Acum că avem această opțiune pornită, putem începe să ne folosim de tot ce are mai bun telefonul pentru a avea fotografii mult mai calitative.

Citește și Cele mai bune telefoane cu camere de top, în varianta de buget

Un truc simplu pentru o fotografie de succes are în vedere integrarea subiectului doar în primul pătrățel din liniile de ghidare. Așadar, o să te poți asigura că atât subiectul, dar și peisajul, care conferă o emoție mult mai puternică pozei, sunt vizibili și ies în evidență.

De asemenea, trebuie să te asiguri și că nu ești foarte aproape de subiectul pe care dorești să-l fotografiezi. Pentru o fotografie reușită, păstrează minim 2-3 metri între tine și persoana pe care dorești să o fotografiezi.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net