Adevărul despre consumul de slănină cu ceapă. Ce spune medicul Vlad Ciurea și de la ce reguli nu trebuie să te abați

Reputatul neurochirurg Vlad Ciurea a oferit sfaturi prețioase pentru toată lumea. Acesta a vorbit despre cât de sănătos este, de fapt, consumul de slănină cu ceapă și care sunt cele 10 reguli de la care nu s-a abătut niciodată și care l-au făcut mereu să aibă o sănătate de fier!

Vlad Ciurea, specialist în neurochirurgie a făcut publice cele 10 porunci de la care nu se abate, atunci când vine vorba de sănătate. 

Ce ne recomandă medicul Vlad Ciurea

Specialistul punctează faptul că sănătatea este extrem de importantă, iar pentru a o avea mereu, trebuie să urmăm câțiva pași. De exemplu, trezirea de dimineață este esențială. Consumul de lichide este, de asemenea, extrem de important.

Mesele de prânz și cină trebuie să fie unele ușoare și niciodată nu trebuie să sărim peste micul dejun, căci acesta este ca un „motor” care pune organismul în funcțiune. 

„1. Trezirea cât mai de dimineață. Încep la 5, 5.30 maximum.

2. Deschizi geamul și inspiri aerul pentru ca oxigenul să meargă în creier, în inimă.

3. Un pahar cu apă, două pahare cu apă, apă plată, fără alte medicamente, fără nimic. Încetișor, nu vă grăbiți.

4. Dușul de dimineață.

5. Fără breaking news, ci puneți o melodie plăcută, ce vă place mai mult.

6. Micul dejun. Chiar dacă îi spune „mic”, încercați să stați la masă, încercați să îl luați în liniște, nu pe fugă. De mâncat lucruri cât mai plăcute, să-i placă creierului. Noi micul dejun îl luăm pentru stomac pentru a porni tot organismul.

7. Deplasarea spre serviciu. Nu trebuie făcură în fugă și în claxoane, e o greșeală totală! Apoi toate lucrurile se aranjează de-a lungul zilei.

8. Nu faceți exces de telefonie mobilă și de calculator. A trecut o oră, ne uităm pe fereastră, ieșim puțin afară.

9. Masa de prânz trebuie să fie foarte ușoară, iar masa de seară trebuie să fie, de asemenea, ușoară.

10. Cina trebuie să fie urmată de duș și ”nani”. În timpul somnul, organismul funcționează și curăță funcțiile neurale care pot merge peste noapte și creează o stare de bine pentru a doua zi”, a mărturisit specialistul. 

Citește și - Gheorghe Mencinicopschi spulberă mai multe mituri despre alimentaţie: "Untul şi slănina nu îngraşă!"

Ce a spus specialistul despre consumul de slănină cu ceapă

Pentru că sărbătorile ne bat la ușă, neurochirurgul Vlad Ciurea a vorbit și despre subiectul preferat al românilor: consumul de slănină cu ceapă! Acesta susține că este, într-adevăr, un lucru care ne face rău, însă dacă alimentele sunt consumate cu moderație, nu se va întâmpla absolut nimic. 

„Noi trebuie să mâncăm, în special, ce am învățat să mâncăm în copilărie. Acele prime elemente se implementează în celule noastre și cer. Degeaba ardeleanului eu îi duc pe masă cele mai formidabile  feluri de pește, de fructe de mare, că ardeleanul zice: No, apoi pentru mine cel mai bun pește e porcul!

Nu poți, pentru că schimbi structura. Este foarte greu, mai trebuie o generație ca să ne educăm, iar noi de aici mâncăm într-un anumit fel. E foarte greu să schimbi alimentația. În primul rând, alimentația sănătoasă pe care o știm și o credem este alimentația pe care o cere organismul și suntem, mai mult sau mai puțin, sclavii acestei alimentații.

Răspunsul este: un echilibru. Să știm ce ne face rău! Tuturor ne place slana cu ceapă. Tuturor! Dar totul cu măsură! Acesta este răspunsul, să ții lucrurile în echilibru! Și să știi clar, că și vârsta contează, că la o anumită vârstă arzi mai mult, la alta mai puțin”, a mai punctat Vlad Ciurea.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net