Trucuri pentru a prepara slănina porcului. Ce bucăţi alegi pentru jumări crocante, untură şi şuncă

Ultima actualizare:

    Slănina este de mai mai multe categorii în funcţie de locul din care e luată @shutterstockclickpentrufemei.ro
Slănina este de mai mai multe categorii în funcţie de locul din care e luată @shutterstockclickpentrufemei.ro

Slănina de porc este la fel importantă precum carnea animalului. Fie că e folosită pentru a prepara şuncă, jumări, kaizer sau untură, fie că intră în componenţa cârnaţilor sau a sarmalelor, este unul dintre cele mai consumate alimente în această perioadă.

Chiar dacă tot mai mulţi oameni nu mai cresc şi nu mai sacrifică porcul în propria gospodărie şi îşi fac cumpărăturile din supermarket sau de la piaţă, slănina e la mare căutare în perioada Sărbătorilor.

În funcţie de zona corpului animalului, ea poate fi de mai multe feluri şi are mai multe utilizări. Putem folosi slănina în diverse amestecuri de carne tocată, pentru ca acestea să nu rămână fade şi uscate.

Poate fi sărată, afumată sau pusă la saramură, iar şunca astfel obţinută e un antreu delicios făcut în casă. Poate fi topită şi trasformată în jumări rumene şi crocante şi untură pentru mâncăruri şi prăjituri.

Citește aici lista cu trucuri de preparare și află care este slănina cea mai potrivită pentru cârnați și sarmale.

image
image
image
image
image
image
banner Mihai Voropchievici png
pexels photo 6932066 (1) jpg
starry sky 2533021 960 720 jpg
woman 7751363 960 720 jpg
Horoscop zilnic 31 mai 2022 jpg
eye 2274884 960 720 jpg