O linguriță din acest aliment e sănătate curată. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Mâncați asta zilnic! Este un foarte bun stimulator pentru creier!

Prof. dr. Vlad Ciurea, neurochirurg și profesor universitar renumit, aduce în atenție un secret simplu pentru o sănătate optimă: o linguriță de miere zilnic. Acest aliment natural, alături de ciocolata neagră, este considerat un excelent stimulator pentru creier, potrivit spuselor medicului.

Vlad Ciurea. Foto: arhiva.
Vlad Ciurea. Foto: arhiva.

Mierea și ciocolata neagră, o doză zilnică de sănătate pentru Creier

"Recomand o linguriță de miere zilnic. Recomand, de asemenea, puțină ciocolată. Dar nu ciocolată cu adaosuri, însiropată cu zeci de miresme și alte lucruri. Ciocolata neagră este alegerea potrivită", subliniază Prof. dr. Vlad Ciurea. Aceste alimente nu doar că aduc bucurie papilelor gustative, dar și oferă beneficii semnificative pentru sănătatea creierului.

Alte recomandări pentru un creier sănătos

Prof. Ciurea recomandă și alte alimente care să sprijine sănătatea creierului, precum semințele, în timp ce avertizează împotriva consumului excesiv de zahăr, considerat periculos pentru funcționarea optimă a creierului. El susține că peștele slab, carnea de curcan cu puține calorii, mierea și fructele sunt elemente esențiale pentru menținerea transmițătorilor din creier și pentru sprijinirea proceselor cerebrale.

Beneficiile mierii confirmate de studii științifice

1. Boli cardiovasculare:

Antioxidanții din miere sunt asociați cu un risc redus de boli de inimă, oferind protecție pentru sistemul cardiovascular.

2. Tuse:

Studiile sugerează că anumite tipuri de miere, precum mierea de eucalipt sau mierea de citrice, pot acționa eficient împotriva tusei, în special în cazul infecțiilor căilor respiratorii și tusei nocturne.

3. Boli gastrointestinale:

Mierea poate ajuta la ameliorarea afecțiunilor tractului gastrointestinal, inclusiv diareea asociată cu gastroenterita, și poate fi parte a terapiei de rehidratare orală.

4. Boli neurologice:

Studiile indică faptul că mierea poate oferi beneficii antidepresive, anticonvulsivante și anti-anxietate, având un potențial de prevenire a tulburărilor de memorie.

5. Îngrijirea rănilor:

Utilizarea topică a mierii a demonstrat promovarea vindecării rănilor, în special în cazul arsurilor.

Sănătatea creierului, o abordare holistică

Prof. dr. Vlad Ciurea subliniază că aerul curat, schimbările de peisaj, plimbările și discuțiile plăcute sunt la fel de importante pentru sănătatea creierului. Astfel, adoptarea unei abordări holistice, care include atât alimentația sănătoasă, cât și activitățile care aduc bucurie și relaxare, poate contribui la menținerea unei minți active și echilibrate.

Descoperă beneficiile mierii și ciocolatei negre, adăugându-le cu încredere în rutina ta zilnică pentru o viață plină de vitalitate și sănătate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
cersetor freepik jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
Cel mai mare drapel naţional din lume, expus la aerodromul Clinceni  (Foto: Bogdan Cristel/Reuters) jpeg
Nicolae Ciuca si a prezentat demisia  Foto Inquam Photos   Octav Ganea (5) jpg
curte jpg
inaugurare jpg 1 jpg
ceapa freepik jpg
Cimitirul Bellu jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net