Renumitul medic Vlad Ciurea ne-a dezvăluit greșeala pe care o facem la scurt timp după ce mâncăm

Ultima actualizare:

Doctorul Vlad Ciurea recomandă ca imediat după masa de prânz să ne luăm câteva minute pentru relaxare. Medicul a ținut să sublinieze că acest obicei este extem de important pentru organism, astfel acesta nu o să mai fie suprasolicitat. Așa cum se întâmplă cu organismul multor români din cauza faptului că imediat după ce mănâncă se și apucă de treabă.

Ciurea recomandă o siestă scurtă după mama de prânz. Foto: Click.
Ciurea recomandă o siestă scurtă după mama de prânz. Foto: Click.

Persoanele mediteraneene au inventat un lucru foarte bun, probabil o să ajungem și noi acolo. Această siestă... După ce ai fost la masă, mergi și stai liniștit puțin! Fie te odihnești, fie dormi, fie stai puțin în casă”, spune Ciurea.

Siesta, perioada cuprinsă între câteva minute și câteva ore de odihnă și de somn, imediat după masa de prânz., îmbunătățește, susțin experții în domeniu, starea de sănătate. Mai exact, aceasta contribuie la o circulație sanguină mai bună, îmbunătățește memoria, crește capacitatea de învățare și combate stresul și depresia.

Experți mai spun că, durata siestei nu ar trebui însă să depășească o jumătate de oră, altfel riscăm să ne stricăm somnul de noapte.

Ce este bine să mâncăm

Pe de altă parte, Vlad Ciurea recomandă să consumăm hrana cât mai naturală, neconservată, necongelată şi neprocesată, spunând despre aceasta că este "cel mai bun supliment alimentar" pentru organism.

"Cea de la țară, dacă se poate, de la micii producători. O mâncare ținută cât mai puțin la congelator, fără aditivi, fără coloranți. Pentru că, pe lângă apă, odihnă și oxigen, și mâncarea este importantă pentru creierul nostru. E bine de știut că mâncarea procesată vine uneori <la pachet> cu surprize neplăcute pentru organism, celebrele E-uri. Unele sunt teribil de periculoase. Am colaborat la scrierea unui Ghid de buzunar chiar pe această temă. Un exemplu: E 951, îndulcitor și potențiator de arome sintetic. Este de aproape 200 de ori mai dulce decât zahărul! Se descompune, printre altele, în acid aspartic. Acesta suprastimulează neuronii, până la epuizare și distrugere. Prin urmare produce migrene, amețeli, oboseală cronică și multe altele", a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

Medicul a subliniat și faptul că educația alimentară este redusă la noi. "Produsele fast-food și în general mâncarea procesată sunt la îndemână și la prețuri mici.", a mai adăugat expertul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
image png
moda in perioada comunista, expozitie la muzeul judetean olt   foto alina mitran (10) jpg
mihaela bilic instagram jpg
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net