Primul lucru pe care trebuie să îl faci după ce te trezești, pentru o viață lungă. Recomandarea medicului Vlad Ciurea

Celebrul neurochirurg și profesor universitar Vlad Ciurea a vorbit în cadrul unei emisiuni despre cel mai important lucru pe care trebuie să-l facem când ne trezim dimineața. Doar așa vom reuși să ne prelungim și îmbunătățim durata vieții noastre. 

Ce trebuie să facem după ce ne trezim / foto: Pixabay
Ce trebuie să facem după ce ne trezim / foto: Pixabay

Medicul Vlad Ciurea este arhicunoscut pentru recomandările sale în materie de sănătate și informațiile pe care le împărtășește cu noi, publicul, legate de organimsul uman. Recent, specialistul a dezbătut un subiect extrem de controversat: apa cu lămâie băută dimineața. Totuși, există un aspect de care oamenii s-au împiedicat: băutura trebuie consumată înainte, sau după ce ne spălăm pe dinți. 

Vlad Ciurea: „Se bea pe stomacul gol” 

Apa cu lămâie este una dintre cele mai consumate bături de mulți oameni. În timp ce unii o consumă în timpul zilei sau când merg la masă, medicii ne spun că este important să fie consumată dimineața, pe stomacul gol, imediat după ce ne-am trezit. 

„Trebuie să bem apă de dimineață. Apa trebuie să fie plată și trebuie să bem apă, nu cafea.Primul lucru este apă pe stomacul gol. Apă plată, nu cu gheață, nu cu alte ingrediente, nu cu alte substanțe. Dacă vreți, apă cu lămâie. Se bea pe stomacul gol, la temperatura camerei, pentru că pătrunde în corp și umidifică tot corpul, curăță corpul, hidratează. După această stare pe care am avut-o peste noapte, în care organismul s-a odihnit, trebuie să-l activăm și atunci apa pornește”, spune medicul Vlad Ciurea, scrie antena3.ro.

Când luăm cele mai bune decizii? 

Este, cu siguranță, un subiect interesant faptul că suntem programați să luăm cele mai importante decizii din viața noastră în anumite intervale orare. Puțini români au știut faptul că între orele 10-12 și 16-18 se iau cele mai raționale decizii. 

„Mă gândesc ce am eu de făcut și să mă contraactivez pentru elementele esențiale cu cele două perioade de activitate cerebrală, între 10-12 și 16-18 şi atunci mă concentrez pe acestea. Aici, între aceste ore, funcționăm cel mai bine, este dovedit cerebral. Fără biciuire, fără multitudini de cafele, merge creierul perfect. Iar la prânz, dacă se poate să mâncăm ceva foarte, foarte ușor, nu trebuie să fie copios ca să te poți concentra mai departe la ceea ce ai de făcut”, a spus prof. univ. dr. Vlad Ciurea, cu ceva vreme în urmă, potrivit sursei menționate anterior.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
23adbb27 d661 4add b171 ecdb61862362 jpeg
podul de piatra baile herculane jpg
Iosif Stalin citind ziarul (© Wikimedia Commons)
Întâlnire între Ion Antonescu și Adolf Hitler la Munchen, 1941 FOTO Profimedia jpg
Carlo Acutis 1, foto Facebook jpg
kaufland jpg
mona von bismarck colaj captura video jpg
index webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net