De ce este bine să bei apă cu lămâie, dimineața, pe stomacul gol. Mulți români au apelat la această metodă

Ultima actualizare:

 Dacă v-ați hotărât să urmați un stil de viață sănătos, recomandat ar fi să vă începeți dimineața consumând apă cu lămâie. Tot ce trebuie să faceți este să stoarceți niște suc de lămâie în apă caldă și să consumați această combinație pe stomacul gol, în fiecare dimineață. Descoperă, în rândurile următoare, care sunt beneficiile!

Apa cu lămâie băută dimineața, pe stomacul gol, te păstrează sănătos. Foto: Click.
Apa cu lămâie băută dimineața, pe stomacul gol, te păstrează sănătos. Foto: Click.

Cum să pregătiți licoarea-minune: 

Veți avea nevoie de:

1 lămâie,
1 cană mare/cană rezistentă la căldură
apă caldă, filtrată

Tăiați o lămâie în jumătate și stoarceți sucul unei jumătăți în cana termorezistentă. Adăugați apă caldă, filtrată, în sucul de lămâie. Asigurați-vă că nu adăugați apă fiartă, deoarece aceasta ar distruge unele dintre proprietățile terapeutice ale lămâii. Consumați licoarea în fiecare dimineață, pe stomacul gol.

Iată câteva beneficii uimitoare de care te vei bucura atunci când începi să faci acest lucru în mod regulat.

Păstrează organismul sănătos

Lămâia este plină de vitamina C, care joacă un rol important în creșterea imunității. Apa cu lămâie vă poate ajuta să vă protejați corpul de multe deficiențe ale sistemului imunitar, asigurându-vă că organismul rămâne sănătos și în formă întotdeauna.

Nivelul pH-ului corpului tău rămâne sub control

Este necesar să mențineți nivelul pH-ului corpului dumneavoastră, pentru a vă asigura că sistemul dumneavoastră funcționează corect. Nivelurile modificate ale pH-ului vă pot afecta sistemul digestiv și chiar vă pot perturba nivelul tensiunii arteriale. Apa cu lămâie asigură că nivelul pH-ului corpului tău rămâne sub control, prevenind multe boli și tulburări de sănătate.

Ține infecțiile la distanță

Se știe că lămâia posedă proprietăți antibacteriene puternice. Consumul de apă cu lămâie dimineața vă va asigura că, corpul dumneavoastră, rămâne ferit de infecții. Lămâia conține cantități mari de pectină care poate face minuni pentru sănătatea colonului.

Este un agent puternic de detoxifiere

De asemenea, lămâia este un agent puternic de detoxifiere. Dacă vei bea apă cu lămâie dimineața, pe stomacul gol, se vor elimina toate toxinele din organism. Lămâia este, de asemenea, cunoscută pentru că îți purifică sângele, menținându-ți astfel corpul liber de multe tulburări de sănătate.

Te ferește de problemele digestive

Dacă bei apă caldă cu lămâie, te vei asigura că sistemul tău digestiv funcționează fără probleme. Acidul citric prezent în lămâie va ține la distanță problemele digestive. Acesta va interacționa cu celelalte enzime esențiale din stomac și va stimula secreția de sucuri gastrice.

Păstrează sănătos ficatul

Apa cu lămâie îți poate păstra sănătos ficatul. Studiile au relevat faptul că ficatul produce mai multe enzime în prezența lămâii în comparație cu alte alimente. Enzimele sunt esențiale pentru a stimula, accelera și cataliza diferite reacții chimice din corpul uman.

Sunt șanse ca toate alimentele pe care le-ați consumat de-a lungul vieții să vă fi intoxicat ficatul într-o mare măsură. Apa cu lămâie consumată dimineața va ajuta la curățarea ficatului. Sucul de lămâie stimulează ficatul să-și elimine toate toxinele, reînviindu-l ca niciodată.

Vindecă durerile în gât

Lămâia este plină de proprietăți antiinflamatorii care pot vindeca o serie de probleme de sănătate. Consumul zilnic de apă cu lămâie va ajuta la combaterea infecțiilor tractului respirator în mare măsură. De asemenea, poate ajuta la vindecarea durerilor de gât și a inflamației amigdalelor.

Ține medicul la distanță

Lămâia este o comoară de vitamine și minerale esențiale de care organismul tău nu se poate lipsi. Este încărcată cu calciu, magneziu, potasiu, acid citric, fosfor și mulți alți nutrienți care sunt necesari pentru a vă menține corpul în funcțiune. Un pahar de apă cu lămâie pe zi poate ține cu adevărat medicul la distanță!

Topește grăsimea

Apa cu lămâie poate fi foarte eficientă pentru cei care încearcă să scape de câteva kilograme. Dacă bei apă caldă cu lămâie, la prima oră dimineața, îți va topi toată grăsimea ca prin magie. Fibra de pectină, care este prezentă în lămâie, va ține sub control nivelul colesterolului și, de asemenea, vă reduce foamea, împiedicându-vă să mâncați în exces sau să gustați, scriu cei de la limoneira.com.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cosmin Avram vlogger jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (7) jpg
Frigider FOTO Shutterstock jpg
Matia Corvin (© Wikimedia Commons)
FotoJet (5) jpg
casuta rasturnata jpg
FotoJet (3) jpg
Pestera Meziad, una dintre cele mai vizitate peşteri din România jpeg
cer rosu 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net