Cele mai banale tratamente naturiste pentru față. Te ajută să ai tenul perfect

Tenul impecabil este un vis pentru multe femei. Sunt pe piață o mulțime de creme și loțiuni care îți promit o piele fără cusur, însă este bine de știut că există și o mulțime de remedii naturale, pe care le poți pregăti chiar acasă și care nu sunt deloc costisitoare, pe care le poți încerca în locul acestor amestecuri încărcate de chimicale.

Iată câteva remedii casnice pe care le puteți folosi pentru a obține un ten sănătos și strălucitor.

Cum să ai un ten perfect. / Foto: arhiva
Cum să ai un ten perfect. / Foto: arhiva

 1. Roșie

Roșia conține licopen, iar acesta te protejează de soare și ajută la reducerea instantanee a bronzului solar. Roșiile pot fi cel mai bun ingredient natural la care poți apela dacă vrei un tratament de iluminare a pielii. Nu numai că te va ajuta să scapi de bronz, ci va vindeca și acneea. Pentru a folosi roșii pe piele, faceți o pulpă de roșie și amestecați-o cu puțin suc de lămâie. Aplică această pastă pe față, ține-o timp de 20 de minute și apoi clătește-o cu apă rece. Puteți folosi această pastă în fiecare zi, înainte de baie, pentru a obține o piele deschisă.

2. Lămâie

Când vine vorba de iluminarea pielii, folosirea lămâii se va dovedi a fi cea mai eficientă pentru pielea ta. Lămâia va ajuta la reducerea petelor de pe piele. Tot ce trebuie să faci este să tai o lămâie în două și să freci o jumătate pe piele. Lăsați tenul așa timp de 10 minute și apoi clătiți cu apă rece. Dar amintiți-vă să nu ieșiți la soare imediat după ce ați folosit lămâie pe piele. 

3. Turmeric

Turmericul este unul dintre cele mai bune remedii de casă pentru pielea deschisă. Este ușor de găsit și funcționează ca o magie pe piele. O să o facă rapid să strălucească. Tot ce trebuie să faceți este să combinați o linguriță de pudră de turmeric cu trei lingurițe de suc de lamaie și să aplicați pe toată pielea. Păstrați această mască timp de aproximativ 15 minute și apoi spălați-o. În timp ce aplicați această pastă, aveți grijă deoarece vă poate păta hainele, de asemenea, pielea va apărea galbenă după acest tratament, scriu cei de la India.com.

4. Lapte

Laptele nu este doar un bun demachiant, acesta funcționează bine și atunci când vine vorba de iluminarea pielii. Pregătiți o mască cu lapte pentru față amestecând o linguriță de lapte și o linguriță de miere și aplicați pe toată fața, masând-o ușor, cu mișcări circulare. Utilizați de preferință lapte plin de grăsime pentru a vă hrăni și hidrata pielea.

5. Iaurt

Iaurtul este cu adevărat eficient în luminarea pielii. Pentru a-l folosi într-o mască pentru luminozitatea pielii, faceți o pastă din două lingurițe de iaurt simplu și o linguriță de miere. Se amestecă această pastă, se aplică pe față și se lasă timp de 15 minute. Spălați cu apă rece. Dacă repetați această procedură, veți observa diferența de cum va ajunge să arate tenul.

6. Ouă

Puteți face o mască fantastică pentru față, făcută în casă, folosind ouă. Bateți un ou până devine pufos și apoi aplicați-l pe față cu o pensulă. Așteptați până se usucă complet și clătiți cu apă rece. Dacă nu puteți tolera mirosul înțepător al ouălor, puteți adăuga puțin suc de lămâie sau levănțică, va reduce mirosul oului.

7. Fructe

Măștile de față cu fructe pot face minuni pentru pielea ta. Puteți folosi o mulțime de tipuri diferite de fructe, cum ar fi papaya, castraveți și avocado, pentru a vă pregăti o mască de fructe de casă. Amestecați toate ingredientele și adăugați două lingurițe de smântână. Aplicați pachetul de față pe față și pe gât și lăsați-l timp de 20 de minute. Clătiți fața cu apă caldă și uscați cu un prosop moale.

8. Apă de trandafiri

Apa de trandafiri acționează ca un astringent ușor asupra pielii. Îți face pielea moale, furnizează și strânge porii în același timp. De asemenea, ajută la calmarea pielii iritate. Pentru a utiliza apă de trandafiri pentru a vă lumina nuanța pielii, puteți adăuga apă de trandafiri la orice mască de față de casă. Puteți, de asemenea, să utilizați pur și simplu un tampon de bumbac și să-l tamponați pe piele sau să vă pulverizați puțin pe față.

9. Papaya

Masca cu papaya va ajuta la exfolierea pielii și, în același timp, hrăniți pielea cu vitamina C. Pentru a face o mască cu papaya, curățați și feliați papaya și amestecați pentru a obține o pastă netedă. Aplicați pasta obținută pe piele și lăsați timp de 20 de minute să acționeze. Clătiți cu apă caldă și apoi uscați.

10. Apa de nucă de cocos

Cei care cred că apa fragedă de nucă de cocos este cea mai bună doar atunci când vine vorba de a-ți potoli setea, trebuie să știi mai multe despre beneficiile de frumusețe ale acesteia. Are proprietăți antifungice și antibacteriene și, de asemenea, funcționează eficient atunci când vine vorba de iluminarea pielii. Dacă aplicați pe piele apă fragedă de nucă de cocos de două ori pe zi, timp de 15 minute, veți obține o piele clară și strălucitoare în mod natural.

11. Uleiuri

Răsfățați-vă cu un masaj corporal cu ulei fierbinte nu doar pentru relaxare, ci și pentru a obține un ten mai clar. Utilizați un ulei precum uleiul de migdale, uleiul de cocos sau uleiul de măsline și încălziți-l înainte de a-l masa pe piele. La aceasta puteți adăuga și frunze de neem și tulsi zdrobite. Masați bine și păstrați timp de 30 de minute înainte de a o spăla. Masajul cu ulei fierbinte te va ajuta sa scapi de bronz si îți va oferi o piele strălucitoare în mod natural.

12. Orez

Făina de orez este plină de proprietăți care ajută la absorbția excesului de uleiuri care provoacă acnee. Se amestecă bine 3 picături de ulei de ricin cu o lingură de făină de orez și 10 picături de apă de trandafiri. Aplicați pe față timp de 5 minute, apoi clătiți cu multă apă rece.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
image
image
image
image
image
zodii pixabay jpg
Cea mai tare rețeta de cozonac și cea mai căutată în comunitatea de cooking
relație jpeg
horoscop jpeg
Infidelitate jpg
barfe jpeg
esoteric 652642 1280 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net