Cele mai mari greșeli în rutina de îngrijire a tenului acasă, pe care le faci fără să-și dai seama

Ultima actualizare:

Pielea ta este o carte deschisă pentru un profesionist. Dacă dormi fără să te demachiezi, motivul pentru care îți apar coșuri sau dacă nu te hidratezi corespunzător, este posibil ca medicul dermatolog să știe toate aceste detalii după starea pielii tale. Care sunt obiceiurile de îngrijire pe care medicii dermatologi și-ar dori să le schimbăm? 

Fiecare dintre noi facem, fără să știm, greșeli atunci când vine vorba despre îngrijirea tenului
Fiecare dintre noi facem, fără să știm, greșeli atunci când vine vorba despre îngrijirea tenului

„În fiecare zi văd pacienți care au încercat să reproducă o metodă de îngrijire a pielii pe care au găsit-o prin intermediul rețelelor de socializare”, spune Hysem Eldik, medic dermatolog. „Este naiv să crezi că obiceiurile unui influencer pot funcționa pentru altcineva. Pielea este unică și nu există doi pacienți la fel", subliniază acesta.

Citește și: Șapte sfaturi pentru un ton luminos 

În plus, unele trenduri de îngrijire a pielii, promovate pe social media, sunt cu adevărat dăunătoare, mai ales că nu sunt adaptate nevoilor individuale, este semnalul de alarmă pe care îl trag medicii. Și tocmai când profesioniștii credeau că au văzut totul, pacienții încep să încerce tendințe și mai nebunești. Dermatologul Naana Boakye a consultat recent niște pacienți care au folosit deodorant la nivelul feței doar pentru că au văzut acest trend stupid pe Tik-Tok! 

Greșeli fecvente pe care femeile le fac în rutina lor de îngrijire

Dermatologul Courtney Rubin trage un semnal de alarmă și subliniază efectele nocive pe care le are exfolierea în mod excesiv a pielii. 

„Mulți dintre pacienții mei își exfoliează pielea în exces, fie cu scruburi sau perii abrazive manual, fie cu exfolianți chimici precum acidul glicolic. Mulți oameni cred, în mod incorect că erupțiile și problemele de piele, se datorează pielii murdare, dar exfolierea excesivă înrăutățește adesea lucrurile, deoarece slăbește bariera de protecție a pielii.”

Care este numărul ideal de procedee de exofliere pentru a nu dăuna pielii? „O dată sau de două ori pe săptămână poate ajuta la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii de pe suprafața pielii”, declară Rubin. „Dar, dacă faci acest lucru de cinci până la șapte ori pe săptămână, atunci distrugi bariera pielii, iar asta cauzează inflamație și roșeață, arsuri/înțepături, descuamări, uscăciune și erupții.”

Dermatologul Claire Wolinsky a dezvăluit că mulți dintre pacienți folosesc anumite produse în mod excesiv.

„Pacienții vin adesea cu regimuri complexe de îngrijire a pielii și, după ce am analizat situația, am constatat că folosesc preponderent și excesiv produse cu vitamina C”, a spus ea. „Folosirea excesivă a unui ingredient nu este doar o risipă de bani, dar contribuie și la creșterea riscului de iritare a pielii.”

Vezi și: Frumusețea după 40 de ani. De ce proceduri ai nevoie pentru un ten perfect 

Cea mai simplă metodă de îngrijire a tenului acasă, recomandată de către medicii dermatologi

În timp ce unii pacienți exagerează cu exfoierea și curățarea tenului, alții ignoră părțile cele mai pline de germeni din viața lor!

Medicul dermatolog Marisa Garshick a avertizat despre pericolele la care ne expunem pielea dacă nu curățăm corespunzător suprafața telefonului sau dacă nu schimbăm suficient de des fața de pernă. 

„Aceste suprafețe pot acumula ulei, bacterii și reziduuri din piele și produse pentru păr, toate acestea pot contribui la erupții sau iritații ale pielii”, a spus ea.

„Când pacienții vin cu o erupție cutanată sau erupții doar pe o parte a feței, se dovedește adesea că aceasta este partea pe care o folosesc pentru a vorbi la telefon sau pe care dorm", subliniază medicul. 

S-ar putea să-ți placă să lenevești într-o cadă cu muuuultă spumă, dar dermatologul tău știe că acest mic capriciu nu este, în mod neapărat, bun pentru pielea ta. Cu atât mai puțin dacă suferi de dermatită atopică. Contrar opinei generale, expunerea pe o perioadă lungă de timp la un mediu ud sau umed, cauzează deshidratarea pielii, așadar aplicarea unei creme hidratante este necesară! 

„Unul dintre cele mai dăunătoare obiceiuri despre care aud de la pacienții mei este renunțarea la protecția solară atunci când este înnorat”, declară dermatologul Reid Maclellan, fondator și CEO al Cortina și membru adjunct al facultății Harvard Medical School.

„Protecția solară trebuie aplicată în fiecare zi, fie ploaie sau soare, deoarece expunerea pielii la razele UV poate duce la deteriorarea barierei de protecție a pielii și la apariția cancerului de piele", subliniază acesta.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!          

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Felipe și Regina Letizia la dineul de gală de la Roma, Italia, în rochie de la un brand de masă   profimedia 0945642160 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
longevitate
femeie bucatarie istock jpg
Al I Cuza jpg
cub horoscop 1 gif
tiramisu dubai jpg
Iata top 6 lucruri de care ai nevoie intr un birou! jpg
titlu Sfaturi utile pentru întreținerea unui păr sănătos și strălucitor folosind produse de îngrijire corecte jpg
Organizezi o cina cu prietenii la tine acasa  Iata ce sa nu ti lipseasca! jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net