Un ten mai frumos fără să scoţi un ban din buzunar

Nu trebuie să cheltuieşti o avere tratamente de înfrumuseţare sau pe cele mai scumpe şi mai „bune” creme pentru a-ţi îngriji tenul. La urma urmei, nu trebuie să aplici nimic pe faţă în mod deosebit. Frumuseţea vine din interior. Există câteva secrete care îţi vor face pielea să arate mai tânără şi mai luminoasă. 

femeie crema ten 11 21 2008 4 14 41 pm jpeg

Bea mai multă apă

Dacă nu bei necesarul zilnic de apă, pielea ta va avea o textură uscată, ridată şi lipsită de strălucire. E important să bei apă din jumătate în jumătate de oră, fără să aştepţi să ţi se facă sete. Când apare senzaţia de sete, organismul tău deja a tras un semnal de alarmă.

Mănâncă mai puţin zahăr

Acesta duce la eliberarea de hormoni în organism, care declanşează acneea. De asemenea, afectează colagenul şi, automat, pielea se ridează şi îmbătrâneşte înainte de vreme.

Fă mai mult sport

Circulaţia sângelui va creşte şi aduce mai mult oxigen în celule.

Spală-te pe faţă cu apă rece

Sebumul produs de piele are rolul lui, de a proteja pielea. Apa prea caldă, de la duş de exemplu, îl poate elimina de pe faţă, lăsând-o uscată. Apa rece reduce inflamaţiile şi pune sângele în mişcare.

spalat jpeg

Nu te culca niciodată machiată

Oricât de obosită ai ajunge seara acasă şi oricât de „puţin” ai fi machiată, nu te culca niciodată fără să-ţi cureţi tenul. Nu doar machiajul trebuie eliminat, ci şi impurităţile de peste zi. Altfel, acestea blochează porii şi duc la acnee.

Nu-ţi stoarce coşurile

Există riscul ca puroiul să se împrăştie în interior, pielea să se lezeze şi să se infecteze şi mai tare. În locul respectiv va reapărea coşul, iar infecţia se poate răspândi.

Fă-ți zilnic un masaj ușor

Ce-ai zice dacă ai afla că nu atât crema de față folosită contează, cât tehnica de aplicare?! Vrei ca pielea şi musculatura să nu alunece în jos? Atunci toate mişcările tale trebuie să fie ascendente – în sus. E simplu. „După 35 de ani, procentul de colagen scade şi pielea devine mai puţin fermă. Dacă tu obişnuieşti, atunci când te demachiezi sau când aplici cremele, să execuţi mişcări de sus în jos, mai mult rău faci. Mişcările corecte sunt de jos în sus. Absolut toate. Mai puţin cele din zona ochilor, care sunt dinspre exterior spre interior”, spune Florentina Opriș, prezentatoarea emisiunii „Sport, dietă și o vedetă” de la Kanal D.  Toate aceste mişcări sunt o formă de masaj facial, al cărui rol e acela de a tonifia musculatura și stimula circulaţia limfatică. Pe lângă acestea, ai putea în fiecare seară şi dimineaţă să-ţi faci singură un scurt masaj facial, cu degetele, pe care le treci peste obraji, de jos în sus. De asemenea, când îţi aduci aminte, antrenează-ţi muşchii feţei executând anumite mişcări: încearcă un zâmbet forţat, pentru tonifierea obrajilor, sau imită căscatul, pentru muşchii din jurul gurii.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
beneficii sex freepik jpg
nougat 1206707 1280 jpg
FotoJet (1) jpg
mojito cu sampanie jpeg
horoscop webp
FotoJet jpg
horoscop webp
zodii pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net