7 sfaturi pentru un ten luminos în sezonul rece

image
foto: Pixabay

Vara, pielea bronzată pur şi simplu străluceşte, însă, odată cu venirea frigului şi creşterea umidităţii aerului, pielea se usucă şi se poate irita. Iată câteva trucuri care ne pot ajuta să avem pielea frumoasă şi luminoasă indiferent de sezon!

1. Hidratarea 

Primul pas în lupta cu tenul uscat este hidratarea, care ajută la refacerea barierei cutanate. Pentru o hidratare optimă, specialiştii recomandă folosirea produselor ce conţin următoarele ingrediente: ceramide, glicerină, acidul hialuronic, lecitină. Pentru a limita pierderile de apă, printr-un fil protector, aceştia recomandă produsele pe bază de vaselină, lanolină şi uleiuri minerale. După duş, încercaţi să nu vă ştergeţi foarte puternic cu prosopul, ci să tamponaţi pielea uşor. Apoi, aplicaţi o cremă/emolient hidratant cu ceramide.

2. Creme sau unguente

În general, cu cât este mai grasă textura cremei, cu atât este mai bună pentru pielea foarte uscată (xeroză), mai ales iarna. Cele mai indicate emoliente sunt cele pe bază de ulei de jojoba, cele cu unt de shea sau unt de karite, însă folosirea lor în exces poate bloca porii. Aplicaţi produsul de maximum două ori pe zi, dimineaţa şi seara.

3. Exfolierea 

Exfolierea delicată ar trebui să facă parte din orice ritual de îngrijire a pielii. Acest lucru ajută la accelerarea procesului de îndepărtare a celulelor moarte. Dermatologii susţin că vara nu este indicat să apelăm la exfolieri dese, pentru că poate apărea acneea. Iarna, însă, acestea se pot face şi de două ori pe săptămână.  

4. Măşti de faţă 

Măştile-şerveţel sunt produse de îngrijire coreene care ajută la hidratare şi la absorbţia impurităţilor de pe piele, dacă sunt ţinute 10-15 minute. Acestea nu ţin locul exfoliantului sau al demachiantului. Ele conţin o combinaţie de acid hialuronic, antioxidanţi (vitaminele C sau E) şi ceramide, care fac tenul să arate fresh. Căutaţi produse de îngrijire blânde, care să nu agreseze pielea. Săpunurile dure usucă foarte tare pielea.

5. Serul  

Odată ce le-aţi încercat pe toate şi observaţi că în continuare aveţi nevoie de vitamina C sau acid hialuronic pentru ca tenul să fie mai luminos şi pielea mai elastică, găsiţi un ser cu cele două ingrediente de care aveţi nevoie. 

6. Uleiuri pentru ten

Poate că uleiul este ultimul lucru pe care ţi-l poţi dori pe faţă, dar acesta poate ajuta la menţinerea unui ten hidratat. Uleiurile creează o barieră protectoare pentru a bloca evaporarea apei. 

7. Apă şi alimente 

Este foarte uşor să ne păstrăm chipul întinerit şi hidratat consumând lichide, mai exact, cel puţin 2 litri pe zi. Putem să ne facem necesarul şi mâncând anumite alimente care conţin apă, de exemplu, ţelină, pepene roşu şi galben, măr, castravete, conform farmaciata.ro

peter imre corina dănilă jpg
gabi badalau evenimente jpg
Peter Imre, ospătar   galerie foto jpeg
646x404 (1) jpg
BeFunky collage (46) jpg
paula seling 0 jpeg
bianca dragusanu gabi badalau 0 jpeg
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
bruna barbie casa instagram (9) jpg
646x404 (1) jpg
stranut raceala femeie batista jpeg
BeFunky collage (46) jpg
cazare cluj untold jpg
ILUSTRATIE BENZINA 05 002 INQUAM Photos Octav Ganea jpg