5 idei de rețete pentru măștile cu apă de orez pentru față și păr

Ultima actualizare:

Când vine vorba de îngrijirea corpului, produsele naturale pot face adevărate minuni. Unul dintre ingredientele cărora nu le dăm importanță, dar care pot face diferența este chiar apa în care fierbem orezul și pe care o aruncăm, fără să știm că aceasta este secretul pentru un ten sănătos sau un păr strălucitor.

5 idei de rețete pentru măștile cu apă de orez pentru față și păr
5 idei de rețete pentru măștile cu apă de orez pentru față și păr

Puțini știu că apa de orez este folosită încă din cele mai vechi timpuri ca tratament de frumusețe. Încă din perioada Heian din istoria Japoniei, mai exact acum mai bine de 1.000 de ani, femeile nipone foloseau apa de orez ca tratament pentru păr, bucurându-se de un păr lung, puternic și strălucitor. Dacă vreți să vă bucurați de toate aceste avantaje, vă prezentăm 5 idei de tratamente cu apă de orez.

Reteța pentru masca cu apă de orez pentru față

Pentru un ten strălucitor puteți prepara o mască în doar câțiva pași simpli! Pentru asta aveți nevoie de suc de lămâie, gel de aloe vera și apă de orez.

Mod de preparare: Adăugați într-un bol 2 linguri de suc de lămâie cu o lingură de gel de aloe vera și două linguri de apă de orez. Amestecați totul până compoziția devine omogenă. Aplicați pasta rezultată pe tenul curățat în prealabil și masați ușor. Lasați masca să acționeze timp de 10-12 minute și apoiclătiți.

Rețeta pentru masca de par cu apă și orez

Pentru un păr puternic hidratat și sănătos aveți nevoie de câteva ingrediente simple: apă de orez, amidon de porumb, semințe de in șiulei de cocos.

Mod de preparare: Apa de orez se pune pe foc mic și se amestecă cu amidonul de porumb până se obține o pasta lichidă, fără cocoloașe. Ulterior, adăugați și semințele de in și uleiul de cocos. Puteți adăuga și miere. Se ia compoziția de pe foc și se strecoară pentru a îndepărta semințele și se lasă la răcit. După ce este gata puteți aplica masca pe părul umed. Lăsați să acționeze timp de 30 de minute și clătiți.

Ce beneficii are apa de orez pentru față și păr?

Bogată în aminoacizi, minerale și antioxidanți, apa de orez are nenumărate beneficii atât pentru față, cât și pentru ten. Mai mult, aceasta conține inositol, un ingredient cu rol în întărirea și repararea părului. Nu degeabafemeile din Provincia Guangxi din China, cunoscute ca având cel mai lung păr din lume, ce măsoară peste 1 metru lungime, folosesc apă de orez alături de ingrediente organice pentru a-l menține sănătos, chiar și la vârste înaintate.

Apa de orez contribuie la elasticitatea pielii, dar și la întărirea barierei sale protectoare. Datorită enzimelor, aceasta poate reda strălucirea tenului. În plus, amidonul din orez contribuie la calmarea simptomelor ușoare de arsură a pielii. Este indicat ca aceste tratamente să fie folosite de maxim două ori pe săptămână.

Alte rețete cu apă de orez

Pentru un ten revigorat, după ce ați făcut apa de orez puneți-o într-o tavă pentru gheață și bagați-o la congelat. Puteți folosi cuburile de câteori aveți nevoie de hidratare sau pentru a calma iritațiile.

Tot pentru ten puteți amesteca câteva linguri de apă de orez cu câteva linguri de zeamă de castravete și lămâie pe care le puteți folosi vara pentru împrospătarea pielii.

Iar pentru păr, puteți amesteca o cană-două de apă de orez cu rozmarin, lavandă, sau chiar ulei de ricin și aplicați-o pe părul umed. Lăsați să acționeze timp de 10-20 de minute, samponați și clătiți.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
Poker online - jocuri de noroc FOTO Shutterstock
bread 821503 1280 jpg
zodiac 3820097 1280 jpg
beneficii sex freepik jpg
klee 1949981 1280 jpg
Ajutoare economice pentru gospodine – Iată câteva electrocasnice care te vor ajuta să faci economie în bucătărie pe termen lung! jpeg