5 idei de rețete pentru măștile cu apă de orez pentru față și păr

Ultima actualizare:

Când vine vorba de îngrijirea corpului, produsele naturale pot face adevărate minuni. Unul dintre ingredientele cărora nu le dăm importanță, dar care pot face diferența este chiar apa în care fierbem orezul și pe care o aruncăm, fără să știm că aceasta este secretul pentru un ten sănătos sau un păr strălucitor.

5 idei de rețete pentru măștile cu apă de orez pentru față și păr
5 idei de rețete pentru măștile cu apă de orez pentru față și păr

Puțini știu că apa de orez este folosită încă din cele mai vechi timpuri ca tratament de frumusețe. Încă din perioada Heian din istoria Japoniei, mai exact acum mai bine de 1.000 de ani, femeile nipone foloseau apa de orez ca tratament pentru păr, bucurându-se de un păr lung, puternic și strălucitor. Dacă vreți să vă bucurați de toate aceste avantaje, vă prezentăm 5 idei de tratamente cu apă de orez.

Reteța pentru masca cu apă de orez pentru față

Pentru un ten strălucitor puteți prepara o mască în doar câțiva pași simpli! Pentru asta aveți nevoie de suc de lămâie, gel de aloe vera și apă de orez.

Mod de preparare: Adăugați într-un bol 2 linguri de suc de lămâie cu o lingură de gel de aloe vera și două linguri de apă de orez. Amestecați totul până compoziția devine omogenă. Aplicați pasta rezultată pe tenul curățat în prealabil și masați ușor. Lasați masca să acționeze timp de 10-12 minute și apoiclătiți.

Rețeta pentru masca de par cu apă și orez

Pentru un păr puternic hidratat și sănătos aveți nevoie de câteva ingrediente simple: apă de orez, amidon de porumb, semințe de in șiulei de cocos.

Mod de preparare: Apa de orez se pune pe foc mic și se amestecă cu amidonul de porumb până se obține o pasta lichidă, fără cocoloașe. Ulterior, adăugați și semințele de in și uleiul de cocos. Puteți adăuga și miere. Se ia compoziția de pe foc și se strecoară pentru a îndepărta semințele și se lasă la răcit. După ce este gata puteți aplica masca pe părul umed. Lăsați să acționeze timp de 30 de minute și clătiți.

Ce beneficii are apa de orez pentru față și păr?

Bogată în aminoacizi, minerale și antioxidanți, apa de orez are nenumărate beneficii atât pentru față, cât și pentru ten. Mai mult, aceasta conține inositol, un ingredient cu rol în întărirea și repararea părului. Nu degeabafemeile din Provincia Guangxi din China, cunoscute ca având cel mai lung păr din lume, ce măsoară peste 1 metru lungime, folosesc apă de orez alături de ingrediente organice pentru a-l menține sănătos, chiar și la vârste înaintate.

Apa de orez contribuie la elasticitatea pielii, dar și la întărirea barierei sale protectoare. Datorită enzimelor, aceasta poate reda strălucirea tenului. În plus, amidonul din orez contribuie la calmarea simptomelor ușoare de arsură a pielii. Este indicat ca aceste tratamente să fie folosite de maxim două ori pe săptămână.

Alte rețete cu apă de orez

Pentru un ten revigorat, după ce ați făcut apa de orez puneți-o într-o tavă pentru gheață și bagați-o la congelat. Puteți folosi cuburile de câteori aveți nevoie de hidratare sau pentru a calma iritațiile.

Tot pentru ten puteți amesteca câteva linguri de apă de orez cu câteva linguri de zeamă de castravete și lămâie pe care le puteți folosi vara pentru împrospătarea pielii.

Iar pentru păr, puteți amesteca o cană-două de apă de orez cu rozmarin, lavandă, sau chiar ulei de ricin și aplicați-o pe părul umed. Lăsați să acționeze timp de 10-20 de minute, samponați și clătiți.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
coafura1 jpg
Nuante de par in tendinte la finalul lui 2022  Sursa foto shutterstock 523630864 jpg
horoscop jpg
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
horoscop shutterstock jpg
pexels daniel sikpi 191282566 19063983 jpg
Intenționezi să te muți în propria casă Iată ce presupune acest pas jpg
Cum se întreține o hotă incorporabilă în funcție de specificațiile și caracteristicile acesteia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net