Mască de față cu aloe vera, miere și lămâie. Ce proprietăți are această mască pentru ten
Dacă vrei să ai un ten curat, hidratat, fin și strălucitor, atunci trebuie să încerci această mască de față cu aloe vera, miere și lămâie. Este ușor de preparat, cu ingrediente care să nu coste o avere, și o poți face chiar tu acasă. Așa economisești și banii pe care i-ai scoate din buzunar la saloanele de înfrumusețare.
Planta de aloe vera este una cu adevărat miraculoasă. Seva din frunze poate fi folosită cu succes atât în cazul rănilor, al tăieturilor sau al arsurilor, pentru vindecarea cicatricilor și refacerea țesuturilor afectate, cât și în cazul ritualurilor de înfrumusețare cu o mască de față, făcute chiar la tine acasă. Această mască de față cu aloe vera are un efect rapid și profund asupra tenului tău, iar rezultatele se vor vedea chiar după primele utilizări.
Citește și: Cum tratezi naturist petele de bătrâneţe
Rețetă de mască pentru față cu aloe vera, miere și lămâie
Această mască de față cu aloe vera este foarte ușor de preparat. Stoarce seva din frunze într-un bol, apoi pune miere naturală, fără alte elemente în ea. Amestecă bine și pune apoi niște zeamă de lămâie. Ai grijă totuși la acest pas când prepari o mască de față! Nu trebuie să se facă un mix prea lichid, care să curgă de pe față, după aplicare.
Se întinde pe toată fața, se lasă să acționeze 30 de minute, apoi se clătește ușor fața cu apă călduță. După ce pielea rămâne curată, se șterge ușor fața cu un prosop moale. Dacă folosești unul prea dur ca textură, îți poate răni pielea, căci ai porii deschiși după acest tratament naturist cu mască de față cu aloe vera.
Beneficiile și proprietățile plantei de aloe vera pentru ten
Masca de față cu aloe vera prezentată mai sus ajută la îndepărtarea coșurilor și a punctelor negre, catifelează și hidratează pielea, redând strălucirea tenului. Însă, dacă dorești, poți să folosești ca tratament naturist doar seva de aloe vera. Această plantă fabuloasă a fost folosită de mii de ani în tratamentele cosmetice.
Seva ei era folosită inclusiv de popoarele care trăiau în deșert, pentru vindecarea arsurilor solare. În frunzele de aloe vera se află până la 80 de substanțe active: minerale (calciu, seleniu, magneziu, potasiu, crom, sodiu, mangan, zinc, cupru), vitamine (A, B4, B9, B 12, C, E), aminoacizi, hormoni vegetali și multe altele. Unele dintre aceste substanțe sunt foarte greu de sintetizat în laborator, susține SpringFarma.com.
O mască de față cu seva de aloe vera repară țesuturile afectate de diverși factori naturali sau chimici, atenuează ridurile, redă elasticitatea pielii și hidratează în profunzime. Combate acneea și te protejează cu succes și de arsurile solare.
Vezi și: Scapă de cicatrici cu zeamă de lămâie
Cum prepari gelul cu aloe vera pentru ten
Se udă planta zilnic, cu cinci zile înainte de recoltate. Se rup frunzele de aloe vera, se îndepărtează spinii, apoi se țin în apă cel puțin 24 de ore. Acest pas este vital, pentru că așa se eliberează aloina, care este o substanță toxică, conform dozadesănătate.ro.
Se scot frunzele din apă, se taie pe lateral cu un cuțit, apoi se scoate gelul într-un bol. Se amestecă ulterior cu puțină zeamă de lămâie și cu ulei de germeni de grâu. Se pune totul la blender ca să iasă un mix omogen. La final, pune totul într-un recipient închis ermetic și păstrează-l în frigider.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!