Ce trebuie să ştiţi despre aloe vera, planta care tratează peste 60 de afecțiuni

Ultima actualizare:

    Planta de aloe vera se poate folosi în multe situații: de la boli la ritualuri de îngrijire a pieliiFoto: pixabay.com
Planta de aloe vera se poate folosi în multe situații: de la boli la ritualuri de îngrijire a pieliiFoto: pixabay.com

Indienii numeau planta aloe vera „mâna lui Dumnezeu", datorită multiplelor sale calităţi terapeutice. Planta tratează mai bine de 60 de afecţiuni, iar bronşita, tusea, diabetul, ulcerul sunt doar câteva dintre bolile care se vindecă cu succes cu „mâna lui Dumnezeu''.

Ce proprietăţi terapeutice are sucul de aloe

- Este un detoxifiant natural care stimulează imunitatea- Ucide anumite bacterii, ciuperci şi virusuri- Are puterea să dilate capilarele, mărind cantitatea de sânge din zona care este tratată- Grăbeşte procesul de vindecare şi de formare a noilor celule- Când este aplicat pe răni, sucul pătrunde în ţesut şi anesteziază acele zone; durerea dispare şi începe procesul de vindecare- Stimulează vederea şi procesele metabolice- Are efect antiinflamator: reduce umflăturile pielii şi ale muşchilor

Terapia cu aloe vera

Terapia cu aloe vera este recomandată într-o varietate de afecţiuni: astm, alergie, artroze, cefalee, cistite, crampe musculare, hepatită şi pancreatită, piele uscată, varice, vergeturi, depresii, Zona Zoster, alcoolism, scleroză, angină, afecţiuni dentare. De asemenea, sucul de aloe combate efectele secundare ale chimioterapiei, constipaţia cronică, diabetul zaharat, insomnia, herpesul, infecţiile cauzate de înţepătura insectelor, iar exemplele ar putea continua.

Un medicament vestit din aloe vera

Cum se prepară, cum se administrează

Un miraculos medicament naturist din aloe vera, obţinut prin macerarea în miere şi vin, face şi azi ocolul Pământului.Tonicul poate fi preparat cu uşurinţă în casă astfel: 1kg şi jumătate de frunze de aloe vera în vârstă de 3-5 ani se trec prin maşina de tocat. Înainte de a se folosi, planta nu se udă timp de 5 zile. Peste frunze se adaugă 2,5 kg miere de mai şi 3,5 kg vin roşu de 14-18 grade. Ingredientele se păstrează într-un borcan de sticlă, la loc întunecos şi răcoros, timp de 5 zile. Din acest panaceu se administrează câte o linguriţă de trei ori pe zi, înaintea meselor principale. Tratamentul durează trei-patru săptămâni.

Bine de ştiut!

În timpul curei cu aloe nu se consumă lactate, ouă şi carne. În schimb, nutriţioniştii recomandă să se consume multe fructe şi supe de legume. Se admite iaurtul, dar în cantităţi mici.

Reţete cu aloe uşor de preparat

Aloe cu ulei de măsline

Amestecăm o linguriţă de pudră de aloe cu 50 ml ulei de măsline. Acest preparat se foloseşte intern (câte 3 linguriţe pe zi) pentru detoxifierea organismului, mai ales în bolile cronice. (Pudra de aloe se obţine prin măcinarea frunzelor de aloe deshidratate prin uscate).

Vin cu aloe

Într-un vas de sticlă punem la macerat un litru de vin roşu şi 10 g praf de aloe. După 8 zile, acest vin tonic se poate folosi fără să fie strecurat.

Anemicilor şi persoanelor sensibile la intemperii li se recomandă câte o lingură de „vin" înaintea meselor principale.

Aloe cu propolis

Amestecul se prepară din 100 ml tinctură de aloe vera cu 30 ml de tinctură de propolis în concentraţie de 30 la sută. Preparatul este recomandat pentru uz intern şi extern având rolul de refacere, regenerare şi de cicatrizare celulară. Acest remediu este considerat unul dintre cele mai eficiente antibiotice folosite în foarte multe afecţiuni: răceli, infecţii şi imunitate scăzută.

Aloe vera cu ulei de cătină

Această loţiune o putem prepara în casă cu ingrediente procurate de la plafar : Amestecăm 100 ml tinctură de aloe cu 30 ml ulei de cătină. Preparatul este util în toate afecţiunile pielii când tegumentul este foarte uscat. De asemenea, loţiunea este foarte utilă în eczeme şi psoriazis. În orice afecţiune, loţiunea se aplică în strat subţire pe piele, iar deasupra se aplică pansament. În cazuri grave, tratamentul se repetă la 24 de ore, când se schimbă şi pansamentul.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net