Cum prepari leacuri naturiste din aloe vera

Folosită în trecut doar pentru înfrumusețarea pielii, în prezent, aloe vera este aliatul fidel împotriva unei serii întregi de afecţiuni. Planta întărește sistemul imunitar, are proprietăți antiinflamatoare și este folosită cu succes ca adjuvant în unele boli. 

Foto: shutterstock.com
Foto: shutterstock.com

„Pentru uz intern, cel mai mare beneficiu îl are pentru digestie, datorită componenetelor cu efecte laxative și antiinflamatoare. Sucul de aloe vera ajută digestia, normalizează echilibrul acid/alcalin și nivelul pH-ului, încurajează bacteriile digestive și reglează tranzitul intestinal”, spune dr. Laura Mocanu, medic specialist dermato-venerologie.

Extern, aloe vera este un aliat de nădejde în lupta contra acneei, este un tratament extraordinar pentru părul uscat sau pentru calmarea mâncărimilor de la nivelul scalpului, fiind un excelent remediu pentru menținerea pielii frumoase și tinere. Uite cum poți obține acasă diferite preparate din această plantă. 

Tinctură de aloe vera 

Tinctura se prepară cu frunze proaspete de aloe. Planta folosită trebuie să aibă minimum trei ani, pentru că atunci conţine cantitatea maximă de vitamine şi de minerale. Se zdrobesc frunzele cu un tocător de lemn sau se mărunţesc cu mâna, se pun într-un borcan de sticlă, care se umple trei sferturi, iar ultimul sfert se completează cu alcool de 40 de grade.

Tinctura de aloe vera se lasă două săptămâni la macerat, iar apoi se administrează zilnic, în trei doze a câte 25 de picături (o jumătate de linguriţă), după mese. 

Macerat de aleo vera 

Maceratul la rece se prepară tot din frunze verzi, mărunţite. Se folosesc 20 de grame de frunze la 200 ml de apă. Se lasă la macerat de seara până dimineaţa (8-12 ore), apoi se beau pe nemâncate cei 200 ml de lichid, inclusiv mucilagiul, dar fără partea verde a plantei. 

Suc de aloe vera 

Ia câteva frunze de aloe, iar cu un cuțit îndepărtează ușor coaja de pe fiecare frunză. Îndepărtează și stratul galben de sub coajă, ori prin decojire, ori prin clătire cu o soluție preparată dintr-o lingură de oțet și o cană cu apă. Curăță frunzele până obții aproximativ 2 linguri (30 ml) de ger pur. Pune această cantitate într-un blender, în care mai adaugi o ceașcă de suc natural de portocale sau grapefruit. Amestecă până la omogenizare, apoi consumă-l. 

Gel de aloe vera

Ai nevoie de câteva frunze de Aloe Vera, extract de semințe de grapefruit, vitamina C și E sau uleiuri esențiale care vor ține locul conservanților. Taie frunzele și ține-le câteva minute vertical, cu partea tăiată în jos, pentru a se scurge lichidul de culoare închisă. Apoi spală frunzele și decojește-le de coaja groasă, scoțând la suprafață gelul transparent.

Amestecă gelul din frunze cu câteva picături de extract din semințe de grapefruit, pudra de vitamina C, vitamina E uleioasă sau un ulei esențial cu conținut de vitamina C, care va preveni râncezirea gelului. Pune gelul într-un borcan cu capac ermetic și păstrează în frigider câteva luni. De regulă, se iau câte 50 ml de gel, pe stomacul gol, de două ori pe zi.

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!    

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Valentina Aldea 3  jpeg
Mihaela Bilic dieta jpg
ras al khaimah jpg
ursi panda hong kong profimedia jpg
Marcel Ciolacu   Elena Lasconi colaj  Foto Mediafax jpg
georgescu partide jpg
banner prețuri targ png
bloc jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net