Scapă de cicatrici cu zeamă de lămâie

Ultima actualizare:

    Lămâile sunt bogate în acizi afla-hidroxi
Lămâile sunt bogate în acizi afla-hidroxi

Te-ai săturat de semnele rămase pe piele în urma unor tăieturi, căzături sau chiar vergeturi?

Există diverse remedii naturiste pentru cicatrici, care pot ajuta pielea să arate din nou sănătoasă puţin câte puţin. Nu ezita să le încerci!

Zeama de lămâie

Un ingredient simplu ca zeama de lămâie te poate ajuta să ameliorezi aspectul cicatricilor şi chiar să le elimini. Şi asta pentru că lămâile sunt bogate în acizi afla-hidroxi, care facilitează îndepărtarea celulelor moarte într-un mod asemănător cu înălbitorul.

Pentru ca remediul să funcţioneze, mai întâi curăţă-ţi bine pielea. Înmoaie un tampon de vată în zeama de lămâie şi aplică lichidul pe regiunea vizată.

Lasă să acţioneze 10 minute, apoi clăteşte-te. Dacă trebuie să ieşi afară după ce ai aplicat acest remediu, nu uita să foloseşti o cremă de protecţie solară.

Mierea

Şi mierea este utilă pentru a elimina cicatricile. Acest produs stimulează regenerarea ţesuturilor şi constituie un tratament foarte eficient pentru leziuni. Poţi să amesteci 1 lingură de miere cu 1 lingură de bicarbonat de sodiu pentru a obţine rezultate superioare.

Aplică amestecul pe cicatrici cu mişcări blânde de masaj pentru 3-5 minute. După aceea, acoperă regiunea vizată cu o cârpă caldă. Aşteaptă până ce cârpa s-a răcit, apoi clăteşte-te.

Ceapa

Ceapa este, de asemenea, unul dintre cele mai eficiente remedii naturiste pentru cicatrici. Această legumă are proprietăţi antiinflamatoare care inhibă producţia de colagen, principala cauză a decolorării cicatricilor. Extractul de ceapă poate fi cumpărat sub formă de gel. Aplică acest produs în mod regulat pentru a avea o piele lipsită de imperfecţiuni.

Aloe vera

Planta aloe vera oferă nenumărate beneficii pentru piele. Proprietăţile sale antiinflamatoare pot reduce iritaţiile cutanate, pot elimina cicatricile şi pot stimula formarea de celule noi.

Ca să profiţi de beneficiile acestei plante, secţionează o frunză de aloe vera şi extrage-i gelul. Aplică acest ingredient direct pe piele. Poţi găsi aloe vera în diverse unguente, creme şi geluri din farmacii. 

Uleiul esenţial de arbore de ceai

Acest ulei are proprietăţi antibacteriene care pot reduce treptat aspectul cicatricilor formate în urma unei intervenţii chirurgicale sau din cauza acneei.

Pune câteva picături de ulei esenţial de arbore de ceai într-o ceşcuţă şi adaugă puţină apă. Cu puţină vată aplică mixtura rezultată pe regiunea afectată, conform www.dozadesanatate.ro. 

image
image
image
image
image
image
ryanair foto shutterstock
urs freepik jpg
DJ Lalla Laura Rosca Sursa Facebook LR jpg
1 fobie jpg jpeg
picioare femeie pexels jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (6) jpg
avion wizz air pe aeroportul suceava FOTO 7iasi ro jpeg
image
actualitate.net