Sportul pe care Vlad Ciurea îl consideră cel mai sănătos! Sfaturile importante date de renumitul medic

Ultima actualizare:

Hernia de disc este o afecțiune extrem de dificilă, care, din păcate, este destul de comună printre români. Din fericire, renumitul profesor universitar de neurochirurgie, dr. Vlad Ciurea, spune că există un sport care poate scădea riscul de a ne confrunta cu această afecțiune.

Vlad Ciurea a vorbit despre importanța unui sport anume
Vlad Ciurea a vorbit despre importanța unui sport anume

Tot mai mulți români se confruntă cu dureri de spate, iar cel mai bun mod de a nu ne confrunta problemele cu adevărat grave este să prevenim totul din timp. Astfel, renumitul expert Vlad Ciurea ne spune că există un sport care ne poate fi de ajutor și care poate ține hernia de disc la distanță!

Este vorba desre înot, un sport mult mai util pentru sănătate decât am putea crede. În plus, se pare că exercițiile fizice cu greutăți ne pot aduce mult mai multe probleme decât bănuim!

„Este recunoscut că cei care fac înot în special, şi care fac cultură fizică dar nu cu gantere şi alte greutăţi, reuşesc să prevină hernia de disc. Toate greutăţile folosite pentru masa musculară, de cei care vor să arate cât mai bine, încarcă coloana. Foarte mulţi pacienţi vin din zona celor care fac eforturi fizice cu ridicare de greutăţi.

Dar depinde şi de organism. Omul de la ţară nu prea face hernie de disc, că are spatele tare. Oamenii de la oraş, noi, intelectualii, sunt cei mai suferinzi”, a explicat renumitul neurochirug, potrivit celor de la DC News.

Preparatul pe care românii ar trebui să îl evite

Faimosul specialist a mai vorbit și despre un anumit preparat extrem de popular pe mesele românilor, dar care ar trebui eliminat cât mai mult din dietă. Este vorba despre cartofii prăjiți, despre care dr. Vlad Ciurea spune că nu sunt deloc prielnici acitvității cerebrale.

„Cartofii prăjiți sunt carbohidrați. M-am educat, cred de 10 ani nu mai mănânc cartofi prăjiți. În general, cartofii îi îndepărtez. Nu favorizează activitatea cerebrală. Și pâinea de altfel. În cantități mici este bună, dar altfel moleșește activitatea cerebrală. Îmi pare rău, dar acesta este adevărul”, a mai spus doctorul Vlad Ciurea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
alimente cancer jpg
horoscop shutterstock jpg
dormitor jpg
horoscop jpeg
horoscop jpeg
chiftele pexels jpg
Beyonce  sursa   Shutterstock jpg
horoscop webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net