Trucurile ingenioase care ne scapă de pielea crăpată! Sunt extrem de utile pe timp de iarnă

Vremea rece care a cuprins țara în ultima perioadă vine cu o mulțime de probleme și de provocări, mai ales la capitolul sănătate. Iar una dintre acestea, pe care o vom putea observa imediat, este faptul că pielea noastră va fi mult mai uscată și iritată decât în mod normal. Din fericire, există câteva trucuri care ne pot scăpa de această problemă!

Pielea uscată este o problemă comună în timpul iernii
Pielea uscată este o problemă comună în timpul iernii

Potrivit celor de la adevarul.ro, important este să încercăm să prevenim complet această problemă, printr-un regim atent de îngrijire a pielii.

Desigur, cel mai la îndemână mod de a ne menține o piele sănătoasă este să utilizăm creme hidratante, mai ales după ce ne spălăm pe mâini. Cel mai bine ar fi să alegem creme cu un conținut bogat de ingrediente emoliente, cum ar fi untul de shea, ori diferite uleiuri naturale.  

De asemenea, un truc ingenios la care nu multă lume se gândește este aplicarea de ulei esențial în apa în care facem baie! Doar câteva picături ar trebui să fie suficiente, iar datorită uleiului esențial, pielea noastră va fi hidratată și mai bine decât în mod obișnuit.

Cum putem scăpa de pielea crăpată în timpul iernii

Un alt lucru la care trebuie să avem grijă este temperatura pe care o are apa atunci când ne spălăm pe mâini! Dacă este exagerat de fierbinte, pielea noastră are un risc mult mai mare de a se usca și crăpa!

Cel mai indicat este să folosim apă călduță, cât și săpunuri blânde, care nu conțin diferite săruri agresive. Iar atunci când spălăm vasele, suntem sfătuiți să folosim detergenți blânzi, cât și să evităm contactul cu diferite produse chimice.

Desigur, pe lângă toate aceste sfaturi, nu trebuie să uităm că și dieta are un rol important pentru sănătatea pielii noastre!

Mai precis, se pare că dacă consumăm mai multe portocale, clementine, papaya, mango, ori chiar și ananas, pielea noastră va arăta mult mai bine și va deveni mult mai sănătoasă! Vitamina C din aceste alimente are un rol extrem de benefic, atât pentru sistemul nostru imunitar, cât și pentru piele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net