Alimentele la care trebuie să fim atenți în Postul Paștelui! „Pot afecta negativ imunitatea organismului!”

Ultima actualizare:

Postul Paștelui începe de astăzi, 18 martie, iar credincioșii ortodocși se vor abține de la alimentele favorite până pe data de 4 mai. Acest post este cel mai aspru, atunci când vine vorba despre restricțiile alimentare, iar medicii recomandă celor care sunt îndeajuns de sănătoși să încerce să țină post, deoarece poate aduce unele beneficii corpului nostru.

Alimentele bogate în zahăr ne pot provoca probleme / foto: Shutterstock
Alimentele bogate în zahăr ne pot provoca probleme / foto: Shutterstock

De-a lungul acestui post, credincioșii urmează să se abțină de la alimente ce conțin carne, brânză, ouă, lapte, dar și pește. Desigur, există excepții pentru acesta, de-a lungul Postului Paștelui fiind mai multe dezlegări la pește.

Specialist în medicină internă, dar și în gastroenterologie, medicul gălățean Alexandru Nechifor ne spune că perioada postului poate însemna o „gură de oxigen”, în special pentru cei dintre noi care consumăm adesea alimente bogate în proteine de origine animală. Cu toate acestea, este important să avem o dietă echilibrată, mai ales în această perioadă a anului, în care imunitatea este mai scăzută.

„Este crucial să adoptăm o dietă echilibrată, să ne expunem la soare pentru a beneficia de vitamina D, să facem exerciții fizice în mod regulat și să ne asigurăm un somn odihnitor. Sfatul meu ar fi să evităm stresul, în special cel cronic, și să fim conștienți că postul nu înseamnă doar abstinența de la proteinele de origine animală”, explică medicul gălățean, conform adevarul.ro.  

Trebuie să avem grijă la cât zahăr consumăm

De asemenea, medicul Alexandru Nechifor ne mai spune că trebuie să fim atenți să nu exagerăm cu zahărul, în această perioadă. „De asemenea, ar trebui să fim atenți la consumul excesiv de produse bogate în zahăr, deoarece acestea pot afecta negativ imunitatea organismului”, a explicat acesta, conform sursei.

Desigur, există și unele persoane care nu ar trebui să țină post, pentru qa nu își pune în pericol sănătatea. De exemplu, femeile gravide, copiii, bolnavii de TBC, cât și persoanele care suferă de diferite probleme grave, cum ar fi cele cardiace.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
buster jpg
bani jpeg
sat comoara jpg
plane 2104594 1280 jpg
politia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net