Ai poftă de dulce, dar a început Postul Paștelui? Iată prăjitura delicioasă cu halva care se prepară rapid

Postul Paștelui este una dintre cele mai importante perioade din calendarul creștin ortodox și reprezintă o ocazie de reflectare, purificare și pregătire spirituală pentru sărbătoarea Învierii Domnului. Însă, pe lângă aspectul spiritual, postul implică și o serie de reguli și restricții alimentare. Totuși, asta nu înseamnă că nu te poți bucura de un preparat dulce și super delicios! 

Prăjitură delicioasă cu halva / Sursă foto: captură YouTube
Prăjitură delicioasă cu halva / Sursă foto: captură YouTube

Prăjitură de post cu halva! Rețeta ideală pentru Postul Paștelui

Prăjitura cu halva poate fi o variantă excelentă atunci când vrei să mănânci ceva dulce, dar nu vrei să renunți la post. Noi îți aratăm cum o poți face simplu și rapid.

Ingrediente: 500 g făină, ½ cub drojdie, 200 g nucă, 100 g halva, 2 linguri cacao, 400 ml apă, 25 g ulei, 100 g zahăr, 1 praf de sare.

Metodă de preparare:

Dizolvi drojdia într-o cană cu apă călduţă, împreună cu o lingură de zahăr. Pui drojdia peste făina cernută, adaugi restul de zahăr, un praf de sare şi uleiul. Frămânţi până obţii un aluat elastic, adăugând apă dacă mai este nevoie. Laşi aluatul să crească până îşi dublează volumul. Îl împarţi în trei părţi egale, din care întinzi trei foi. Amesteci halvaua sfărâmată cu nuca măcinată şi cacaua şi presari peste foi. Rulezi şi aşezi foile într-o tavă rotundă. Le ungi cu ulei şi le dai la cuptor până se rumenesc.”, potrivit clickpoftăbună.ro.

Postul Paștelui oferă credincioșilor oportunitatea de a se concentra asupra rugăciunii, reflectării și introspecției înaintea sărbătorii Învierii Domnului. Renunțarea la anumite alimente este considerată un act de disciplină și autocontrol, care îi ajută pe credincioși să-și îndrepte atenția către lucrurile spirituale. Renunțarea la anumite produse alimentare în timpul postului îi încurajează pe credincioși să își amintească de cei săraci și să întindă o mână de ajutor celor aflați în nevoie. Această practică cultivă solidaritatea și empatia în comunitatea creștină. Renunțarea la alimentele de origine animală și la produsele procesate în timpul postului poate contribui la purificarea corpului și la regenerarea sănătății. Dieta bazată pe alimente naturale și bogate în nutrienți poate aduce beneficii semnificative pentru sănătatea fizică și mentală a credincioșilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
horoscop jpg
pui la cuptor jpeg
image png
horoscop jpg
ADV jpg
horoscop colaj pixabay jpg
horoscop bilunar shutterstock 2091062710 jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net