Ce să faci cu resturile de prăjituri rămase după Crăciun. Desertul genial pe care îl poți prepara cu ajutorul lor, pentru Revelion

Au trecut deja sărbătorile, însă casa noastră a rămas plină de dulciuri? Ei bine, în loc să irosim mâncarea și să o aruncăm, putem apela la o rețetă simplă pentru a transforma toate preparatele pe care nu le mai vrem într-o prăjitură de resturi!

Prăjitura din resturi poate fi perfectă pentru Revelion / foto: YouTube/Bucatar Maniac
Prăjitura din resturi poate fi perfectă pentru Revelion / foto: YouTube/Bucatar Maniac

Deja începem să lăsăm în urmă Crăciunul, iar o problemă pe care mulți dintre noi o vor observa rapid este că ne-au rămas prin casă o mulțime de dulciuri pe care nu mai vrem să le consumăm. Ei bine, din fericire, există o soluție perfectă pentru a transforma aceste resturi într-un produs cu totul nou și delicios, de care nu ne vom mai sătura!

Așa că, potrivit celor de la bucatarmaniac.ro, nu trebuie să aruncăm această mâncare la gunoi, ci o putem transforma într-o prăjitură delicioasă din resturi! Iar tot ce ne trebuie sunt doar câteva ingrediente banale:

Orice fel de prăjituri, blaturi, cozonaci, checuri, fursecuri, etc. (de preferabil fără cremă)

125 grame de margarină pentru prăjituri

2 linguri de cacao

esență de rom

3 linguri de zahăr

zahăr vanilat

fructe confiate, sau ciocolată rasă

150 - 200 ml de lapte

Cum putem pregăti prăjitura de resturi

Ei bine, pentru a pregăti această prăjitură, modul de preparare este destul de asemănător cu cel pentru salamul de biscuiți. Mai precis, pentru aproximativ jumătate de kilogram de prăjitură, tot ce trebuie să facem este să amestecăm pe foc laptele cu zahărul, margarina și cacao, până când totul devine un amestec omogen.

Apoi, după ce acest amestec s-a răcit, vom adăuga esenșa de rom, dar și zahărul vanilat, sau esența de vanilie.

Turnăm câte puțin din acest amestec peste resturile din prăjituri, o frământăm, iar apoi mai adăugăm din amestec până când avem un amestec asemănător cu salamul de biscuiți. Apoi, luăm bucăți din acest amestec și le modelăm în palmă până când au o formă sferică, pe care o dăm prin fulgi de nucă de cocos.

Apoi, ar trebui să avem o prăjitură unică, delicioasă, pe care o putem savura oricând dorim! Iar pentru noaptea de Revelion, aceste prăjituri delicioase sunt gustarea ideală!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
femeie trista jpg
horoscop freepik jpg
cub horoscop 1 gif
Medicul estetician Bortolini Alin știe care sunt câteva dintre cele mai căutate proceduri estetice pentru femei și bărbați în preajma sărbătorilor de Paște
horoscop saptamanal shutterstock 1677373537 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
horoscop 17 martie webp
Zodii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net