Moneda românească care se vinde cu 25.000 de euro. Mulți o consideră banală, dar valorează o mică avere

Ați găsit, cumva, această monedă prin casă, atunci când ați făcut curat? Ei bine, dacă încă o mai aveți la îndemână, aveți noroc, deoarece valorează o mică avere!

Moneda se vinde cu 25.000 de euro / foto: olx.ro
Moneda se vinde cu 25.000 de euro / foto: olx.ro

Cu siguranță că tuturor ni s-a mai întâmplat să găsim diferite monede vechi, atunci când facem curățenie prin casă. Căzute în spatele canapelei, sau ascunse în vreun colț al bibliotecii, nu este deloc ceva ieșit din comun să dăm peste aceste obiecte micuțe din trecut.

Iar, pentru cei mai mulți dintre noi, povestea începe și se încheie aici. Poate că vom admira câteva clipe moneda, sau chiar vom povesti celor dragi ce se întâmpla în viața noastră în acea perioadă (atunci când e vorba despre monede relativ recente), însă, inevitabil, micul ban de metal va ajunge în coșul de gunoi destul de rapid.

Ei bine, dacă cumva ați aruncat această monedă, este foarte posibil să fi dat cu piciorul la o mică avere! Mai precis, este vorba despre o monedă din anul 1994, cu valoarea de 100 de lei, ce care chipul Regelui Mihai. Iar dacă verificăm rapid pe Internet, vom vedea că această monedă banală se vinde cu prețul de 25.000 de euro!

Așa că, pentru cei care au găsit această monedă în zilele acestea, se pare că Moș Crăciun a venit cu un cadou de zile mari!

Moneda se vinde cu 25.000 de euro

Moneda are chipul Regelui Mihai/ foto: olx.ro
Moneda are chipul Regelui Mihai/ foto: olx.ro

Dacă privim mai cu atenție la ofertele de pe Internet, vom putea observa că anii ’90 sunt destul de profitabili, pentru colecționarii de monede. O monedă de colecție, cu valoarea de 20 de lei, cu chipul domnitorului Ștefan cel Mare și emisă în 1992, se vinde tot cu suma de 25.000 de euro!

Iar dacă cumva aveți prin casă și această monedă din 1868, atunci cu siguranță puteți ști că Dumnezeu vă iubește! Moneda din acest an, cu chipul Regelui Carol I, ar valora nu mai puțin de 100.000 de euro! Se pare că ar fi fost bătute doar 200 de exemplare și ar fi fost prima monedă monetară a României!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cipru shutterstock jpg
image
image
image
image
image
image
Marea Neagra FOTO Shutterstock jpg
imparatul care nu iubea roma historia ro jpg
Longevitate - cuplu varstnici - sport FOTO Shutterstock
caine  jpg
lacusta voda
pui delfin jpg
profesoara bac1 jpg
1 sandvis jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net