O monedă românească valorează cât o garsonieră. Cine o are în casă poate spune că l-a lovit norocul

Ultima actualizare:

O monedă anume îi poate îmbogăți peste noapte pe românii care o au. Aceștia sunt sfătuiți să-și verifice mai bine sertarele, sau să-și întrebe bunicii dacă o mai au pe acasă, căci se vinde pe OLX la o sumă formidabilă. 

Moneda românească vândută pe OLX cu 25.000 de euro / foto: Pixabay
Moneda românească vândută pe OLX cu 25.000 de euro / foto: Pixabay

Din ce în ce mai mulți români au început să câștige bani frumoși din monedele vechi pe care le-au păstrat cu grijă de-a lungul anilor. Colecționarii plătesc sume frumoase de bani pentru a-și întregi colecția. 

Moneda care se vinde pe OLX cu 25.000 de euro 

Românii sunt luați cu asalt de apariția unei monezi vechi pe site-urile destinate vânzărilor diverselor obiecte. Este vorba despre moneda de colecție 20 lei cu Ștefan cel Mare, din anul 1992, care se vinde pe OLX cu suma formidabilă de nici mai mult, nici mai puțin de 25.000 de euro. Persoanele pasionate de colecționarea monedelor și bancnotelor vechi româneși pot profita acum de o nouă ocazie pentru a o face.

Moneda pusă la vânzare pe OLX
Moneda pusă la vânzare pe OLX

Moneda care valorează 100.000 de euro 

Moneda cu chipul lui Ștefan cel Mare este scumpă, dar nu atât de tare precum polul lui Carol I, din aur, care acum specialiștii o estimează la suma de 100.000 de euro. A fost bătută în 200 de exemplare, când a fost pusă în circulație în anul 1868. 

Potrivit Academiei Române, moneda din aur din 1868 a fost prima monedă monetară a țării noastre. 

„Apariția sa într-o perioadă în care statutul politic de subordonare față de Imperiul Otoman nu permitea baterea unei monede de aur a constituit o surpriză și în același timp un gest abil și temerar al Regelui Carol I de afirmare a politicii sale, orientată către obținerea independenței țării. Moneda este una dintre cele mai mari rarități din numismatica românească, ea fiind bătută doar în câteva sute de exemplare (cifra cel mai des întâlnită fiind aceea de 200 exemplare). (...)

Mai mult decât atât, raritatea sa este excepțională, un număr foarte mic de exemplare aflându-se în colecția Băncii Naționale a României, în muzeul acesteia, a Bibliotecii Academiei Române prin Cabinetul său numismatic, respectiv în colecția Muzeului Național de Istorie a României, totalul neatingând zece exemplare. Ca urmare, valoarea de piață a acestei remarcabile piese este de circa 100.000 euro”, explică dr. Emanuel Petac, șeful Cabinetului de Numismatică al Bibliotecii Academiei Române.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net