Cea mai mică țară din lume se află în Europa. Are doar un locuitor, imn și monedă proprie. VIDEO

Cea mai mică țară din lume se află în Europa. Sealand, cunoscut și ca Principatul Sealand, este o mică monarhie independentă cu propriile sale caracteristici, inclusiv monedă, mărci poștale, constituție și imn național.

Cea mai mică țară din lume se află în Europa
Cea mai mică țară din lume se află în Europa

Situat într-o zonă de dimensiunea a două terenuri de tenis, acest stat nu este recunoscut de niciunul dintre statele membre ale ONU și și-a declarat independența față de Marea Britanie în 1967.

Cea mai mică țară din lume

Sealand, cel mai mic stat din lume / foto: Wikipedia
Sealand, cel mai mic stat din lume / foto: Wikipedia

Cu toate acestea, „națiunea” este locuită în prezent... de un singur rezident permanent. „Familia regală”, condusă de șeful statului, prințul Michael, își are locuința în Anglia.

Independența și suveranitatea au fost proclamate la 2 septembrie 1967, după ocuparea fortului de către Paddy Roy Bates, un fost ofițer al armatei britanice care se afla în conflict cu autoritățile britanice.

De atunci, Bates și urmașii săi au încercat să obțină recunoașterea Sealandului de către comunitatea internațională, însă până în prezent, niciun stat membru ONU nu a recunoscut acest mic stat. Familia Bates și câțiva apropiați au fost primii locuitori ai Sealandului.

Niciodată nu au locuit mai mult de zece persoane în același timp pe insulă

Cu toate acestea, conform unui reportaj CBS, nu au fost niciodată mai mult de 10 persoane locuind simultan pe insulă. În prezent, singurul rezident permanent este Michael Barrington, care se ocupă de paza, electricitatea, construcțiile și întreținerea clădirilor de pe insulă.

Prințul Michael, fiul lui Paddy Roy Bates, s-a mutat în casa familiei din Essex, Anglia, unde locuiește cu soția și cei trei copii. Paddy Roy Bates, care s-a mutat și el în aceeași casă din Essex încă din 1999, a decedat în octombrie 2012, la vârsta de 91 de ani.

Familia Bates a avut inițial planuri mari pentru Sealand, dorind să transforme insula într-un paradis fiscal sau într-o destinație de lux, inclusiv cu un cazinou. Însă în încercarea de a menține Sealand pe linia de plutire, familia a încercat diverse afaceri, colaborând și cu antreprenori din domeniul internetului care au investit sume considerabile în proiecte pentru a transforma Sealand într-un centru de date offshore.

Sealand are datorii colosale

Cu toate acestea, eforturile s-au soldat cu eșec, iar Sealand a acumulat datorii considerabile, a căror valoare nu a fost făcută publică. În plus față de economia țării, familia Bates se ocupă de afaceri cu fructe de mare, iar fiica lui Michael operează o clinică unde se efectuează tratamente cu botox.

În ultimii șapte ani, prințul Michael s-a recăsătorit și a avut o nouă fiică, Mae Shi, care anterior a fost ofițer de artilerie în Armata Populară de Eliberare a Chinei.

De șase decenii de la fondarea micuței sale țări private, familia regală a declarat că rămâne angajată în atingerea obiectivelor sale și speră că „epoca de aur” este aproape. Prințul Michael este încrezător că marina britanică nu va revendica Sealand, însă dacă ar face-o, a declarat că ar servi ceaiul cel mai bun pentru o discuție serioasă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistem de rachete patriot al armatei germane profimedia 0773167857 jpg
image
image
image
image
image
image
Orsova Veche jpg
sanziene unsplash jpeg
bulgaria 2098838 1280 jpg
bloc China jpg
Canicula FOTO Shutterstock jpg
castraveti png
pisică  foto   Shutterstock jpg
555 (22) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net